Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

O platforma gigantica de foraj petrolier a sosit in Portul Constanta

O platforma gigantica de foraj petrolier a sosit in Portul Constanta
O platforma de foraj petrolier gigantica a sosit, miercuri, in Portul Constanta.

Are o lungime de 115 metri si o latime de aproape 87 de metri, fiind prevazuta cu locuri pentru 200 de persoane.

Platforma dispune de helioport, spital, sali de recreere, mai multe dintre componentele acesteia au fost demontate pentru a putea trece prin stramtorile Dardanele si Bosfor, urmand ca, dupa reasamblare, sa fie utilizata pentru executarea lucrarilor de foraj in Marea Neagra.

Potrivit reprezentantilor Companiei Nationale Administratie Porturilor Maritime Constanta, platforma de foraj petrolier gigantica "Scarabeo 9" e proiectata sa efectueze foraje pana la peste 15.000 de metri adancime.

La tranzitarea stramtorilor, platforma a fost insotita de patru remorchere, o nava de interventie in caz de urgenta si o ambarcatiune.

Din cauza restrictiilor de inaltime si adancime la tranzitarea stramtorilor Dardanele si Bosfor, platforma a fost dezasamblata, la Constanta sosind fara partea superioara, iar componentele demontate vor ajunge ulterior, in Romania, la bordul unor nave maritime.

Platforma a acostat in dana 80, din terminalul Comvex, care dispune de adancimile necesare.

Apoi, timp de circa doua luni, vor fi efectuate lucrarile de reasamblare si pregatire a platformei pentru executarea lucrarilor de foraj in Marea Neagra.

Scarabeo 9 apartine companiei Saipem, una dintre cele mai mari companii din lume, cu activitate in sectorul petrolier. Inmatriculata sub pavilion Bahamas, Scarabeo 9 este o platforma de foraj maritim semi-submersibila de ultima generatie, fiind construita in anul 2009.

115 metre boyunda ve 75 metre yuksekligindeki "Scarabeo 9" adli dev platformunun, Istanbul Bogazi'ndan gecisi. Fotograf: AA Enes Yildirim pic.twitter.com/Zuu1ufSIoE- Firat Yurdakul (@FiratYurdakul) 18 septembrie 2017 ...citeste mai departe despre "O platforma gigantica de foraj petrolier a sosit in Portul Constanta" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 611 ori
Citeste mai multe despreplatforma gigant port Constanta