O imagine intunecata pentru urmatoarea perioada: Suntem aproape de un punct critic

Duminica, 17 Ianuarie 2016, ora 13:19
1469 citiri
O imagine intunecata pentru urmatoarea perioada: Suntem aproape de un punct critic
Foto: Facebook/World Economic Forum

Perioada care urmeaza este descrisa in culori sumbre de expertii chestionati de Forumul Economic Mondial. Acestia avertizeaza ca lumea se va confrunta cu riscuri serioase, care variaza de la criza refugiatilor la dezastre naturale legate de schimbarile climatice.

Instabilitatea politica se afla la cel mai inalt nivel de la Razboiul Rece, iar numarul oamenilor obligati sa isi paraseasca locuintele este cel mai ridicat din istorie. Efectele schimbarilor climatice sunt din ce in ce mai vizibile, iar terorismul este in plina expansiune.

Acestea sunt concluziile raportului privind riscurile al Forumului Economic Mondial, publicat inainte de intalnirea care va avea loc saptamana viitoare, la Davos, Elvetia, noteaza CNN.

"Riscurile sunt mai reale, mai iminente, mai tangibile. Suntem aproape de un punct critic", a spus Espen Eide, seful pentru geopolitica din cadrul Forumului Economic Mondial.

In cadrul raportului au fost chestionati aproape 750 de experti si factori de decizie,... citeste mai departe despre "O imagine intunecata pentru urmatoarea perioada: Suntem aproape de un punct critic" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#raport Forum Economic Mondial, #riscuri economie globala , #Stiri Macroeconomie