O firma a oprit lucrul la Autostrada Sebes-Turda: Trebuie sa incasam deja 1 milion de euro. Am ramas fara materiale!

Luni, 25 Noiembrie 2019, ora 14:21
1396 citiri
O firma a oprit lucrul la Autostrada Sebes-Turda: Trebuie sa incasam deja 1 milion de euro. Am ramas fara materiale!
Foto: Arhiva Facebook/Asociatia Pro Infrastructura

O firma din Cluj sustine ca de luni, 25 noiembrie, nu mai poate lucra la santiere de pe Lotul 2 al Autostrazii Sebes-Turda. Motivul: a ramas fara materiale de constrcutii si fara bani.

De constructia Lotului 2 al Autostrazii Sebes-Turda (lung de 24,2 kilometri) se ocupa compania Aktor. Aceasta, insa, a subcontractat parte din lucrari. Iar printre societatile subcontractante - adica cele care practic lucreaza pentru Aktor la constructia autostrazii - se numara si Marcotim Impex SRL din Cluj.

Aceasta firma a realizat, incepand cu luna august a acestui an, terasamente pentru soseaua de mare viteza. Seful de santier din partea Marcotim Impex, Mircea Rotaru, a explicat pentru Ziare.com ca societatea a lucrat in ritm chiar mai alert decat se intelese cu Aktor.

"Noi am realizat, pana la acest moment, cantitativ, cu 20% in plus decat era prevazut in contract. Suntem in avans cu lucrarea. Problema este ca avem deja facturi scadente de 1 milion de euro. Bani pe care trebuia sa-i primim de la Aktor si nu i-am primit. Iar pe ce am lucrat si urmeaza sa facturam mai avem de incasat inca aproximativ 500.000 de euro.

La acest moment, nu mai avem materiale, asa ca - in situatia data - nu mai putem lucra. Noi ne dorim sa lucram. Si cred ca toata lumea isi doreste, dar trebuie sa vrea si Aktor, pentru ca, fara ei, antreprenorii generali ai lucrarii, nu se poate", a mai spus Mircea Rotaru.

Acesta a precizat ca, in ciuda insistentelor companiei pe care o reprezinta, cei de la Aktor nu si-au achitat platile restante si nici n-au avansat, inca, un termen in care o vor face.

Mircea Rotaru a precizat ca a notificat cu privire le aceasta situatie si Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Cluj, dar si Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), adica institutia care a contractat Aktor pentru constructia Lotului 2 al Autostrazii Sebes-Turda.

In context, CNAIR a emis un comunicat prin care anunta ca a achitat ce avea de plata catre Aktor (si, in consecinta, nu e vina institutiei ca societatea din Grecia nu si-a platit la timp datoriile catre firmele pe care le-a subcontractat - n.red).

In plus, CNAIR transmite ca "a solicitat antreprenorului (adica Aktor - n.red.), in numeroase randuri, sa plateasca la timp prestatorii si furnizorii, tocmai pentru a evita aparitia unor astfel de situatii". Pe vremea cand era ministru si mergea pe santiere sa-i certe pe constructori, si Razvan Cuc a amenintat Aktor cu rezilierea contractului pen ...citeste mai departe despre "O firma a oprit lucrul la Autostrada Sebes-Turda: Trebuie sa incasam deja 1 milion de euro. Am ramas fara materiale!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#greva autostrada, #Aktor restante subcontractori autostrada, #CNAIR Aktor autostrada Sebes Turda , #Stiri Macroeconomie