O descoperire senzationala: indeletnicirea cu agricutura a fost fatala pentru umanitate

Duminica, 31 August 2014, ora 13:00
1157 citiri
O descoperire senzationala: indeletnicirea cu agricutura a fost fatala pentru umanitate
Foto: Factroom

S-a crezut multa vreme ca trecerea de la societatea primitiva, bazata pe vanatoare, la una mai evoluata bazata pe culturile agricole, a adus numai beneficii civilizatiei umane.

Dintr-un anumit punct de vedere acest concept este justificat. Agricultura a stabilizat omenirea, i-a permis sa se ocupe de urbanizare, de infrastructura, de arte si literatura, scrie Factroom.

Un paradox: creste natalitatea, dar scade populatia

Dar cercetari recente au scos la iveala si alte aspecte. Datorita agriculturii omul a devenit mai sedentar, s-au dezvoltat bacili si virusi inca necunoscuti, au inceput sa apara epidemiile, iar populatia s-a lansat intr-un puternic declin indeosebi in Europa.

In ultimele decenii, au fost efectuate numeroase studii privind sedentarismul relativ, generat de activitatea agricola, incomparabil mai pronuntat decat in cazul societatii care evolua contand pe vanatoare.

Adusa din Asia si din zona Mediteraniana, agricultura devenea o cutuma in Europa acum circa ...citeste mai departe despre "O descoperire senzationala: indeletnicirea cu agricutura a fost fatala pentru umanitate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#populatie declin, #agricultura indeletnicire, #vanat indeletnicire , #Stiri Macroeconomie