Noul sef al Agentiei Domeniilor Statului e un tanar inginer, fiu de primar PSD si "Fermierul Anului" in 2015

Vineri, 03 Martie 2017, ora 21:57
610 citiri

Premierul Sorin Grindeanu a semnat, joi, decizia de numire in functia de sef al Agentiei Domeniului Statului a lui Alexandru Valentin Tachianu, fiul lui Marian Tachianu, primar al comunei dambovitene Branistea si sef al filialei PSD din localitate.

In varsta de 33 de ani, Tachianu va avea rang de secretar de stat si va lua decizii cu privire la cele 320.000 de hectare de teren agricol din administrarea ADS, care are un buget de peste 17 milioane de lei, informeaza Digi24.

Potrivit jurnalistilor de la Capital, Alexandru Tachianu este de formatie inginer, absolvent al USAMV Bucuresti - Facultatea de Management - Domeniul Inginerie.

In 2011 el a depus un proiect pentru a beneficia de sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, acordat in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala, dar proiectul a fost respins, motivul fiind: "culturile din teren nu sunt aceleasi cu cele declarate", informeaza Digi24.

Cu toate acestea, tanarul a primit in 2015 premiul "Fermierul Anului", dupa ce societatea agricola pe care o administreaza in Branistea a avut o cifra de afaceri de aproape 600.000 de euro si o marja de profit de 22%, informeaza Capital.

#Alexandru Tachianu ADS , #Stiri Macroeconomie