Nou scandal la Hidroelectrica: Fondul Proprietatea acuza Ministerul Energiei de ilegalitati. Iata cum s-a ajuns aici

Joi, 07 Septembrie 2017, ora 12:24
1272 citiri
Nou scandal la Hidroelectrica: Fondul Proprietatea acuza Ministerul Energiei de ilegalitati. Iata cum s-a ajuns aici
Foto: site Hidroelectrica

Reprezentantii Fondului Proprietatea condamna masura abuziva luata de Ministerul Energiei privind eliminarea reprezentantului lor din Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica si anunta ca a declansat deja actiuni legale impotriva hotararii respective.

"Fondul Proprietatea isi exprima indignarea totala fata de eliminarea Oanei Truta din Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica la data de 31 august 2017 si considera ca actiunile intreprinse de Ministerul Energiei sunt nefondate si abuzive (...)

Doamna Oana Truta s-a opus pe buna dreptate numarului tot mai mare de actiuni care incalca legislatia privind guvernanta corporativa, care au fost luate de Ministerul Energiei in cadrul Hidroelectrica de la inceputul anului.

Fondul Proprietatea a declansat deja actiuni legale impotriva hotararii actionarilor care au aprobat actiunea in justitie impotriva doamnei Truta. Fondul va continua sa ia toate masurile necesare, pentru a se asigura ca principiile de guvernanta corporativa sunt respectate la Hidroelectrica si ca directorii care isi indeplinesc atributiile legale, de administrare, nu sunt destituiti fara motiv", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Razboiul dintre Ministerul Energiei si Fondul Proprietatea nu este de azi, de ieri, iar marea ingrijorare este ca miza ar fi revenirea "baietilor destepti" la butoane.

Ana Otilia Nutu, analist de politici publice in energie si infrastructura la Expert Forum, a explicat pentru Ziare.com care este situatia actuala la Hidroelectrica, ridicand mai multe semne de intrebare cu privire la scopul urmarit de Ministerul Energiei prin actiunile intreprinse.

"Exista un conflict mai vechi intre Ministerul Energiei si Fondul Proprietatea. Ministerul spune ca FP incearca sa blocheze activitatea celei mai mari companii romanesti de productie de energie electrica hidro - Hidroelectrica, la care statul roman are 80% si FP 20%.

De-a lungul timpului, FP a fost cel care a tras cele mai multe semnale de alarma in ceea ce priveste contractele cu 'baietii destepti' si a incercat sa blocheze astfel de practici care pagubeau compania si bugetul de stat, implicit pierzand si ei, evident", ne-a declarat expertul in politici publice.

Ana Otilia Nutu a mai precizat ca "inainte de 2011, Hidroelectrica mergea cu un profit de 10 milioane de euro, in conditiile in care acum face cateva sute de milioane de euro pe an".

Cine cu cine se razboieste

Ana Otilia Nutu a reamintit ca Fondul Proprietatea este actionar mi ...citeste mai departe despre "Nou scandal la Hidroelectrica: Fondul Proprietatea acuza Ministerul Energiei de ilegalitati. Iata cum s-a ajuns aici" pe Ziare.com

#demitere Oana Truta Hidroelectrica , #Stiri Macroeconomie