Nou avertisment legat de Codul Fiscal - Isarescu: Nu ii calmam pe cei de la stat, ne vom face de ras

Joi, 06 August 2015, ora 18:56
1275 citiri
Nou avertisment legat de Codul Fiscal - Isarescu: Nu ii calmam pe cei de la stat, ne vom face de ras
Foto: Ziare.com

Banca Nationala a Romaniei trebuie sa redefineasca traiectoria politicii monetare, in cazul in care Codul Fiscal ramane in forma actuala, a declarat, joi, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, in conferinta de prezentare a raportului trimestrial asupra inflatiei.

"Aveam un program de reducere a ratelor rezervelor minime obligatorii (RMO) care este intrerupt. Eram mai corelati cu situatia inflatiei, cel putin cu aceasta vizibila. Daca ma intrebati in urma cu un an ce fac daca inflatia devine negativa, spuneam: 'Bineinteles ca ma duc cu dobanda in jos'. Dar acum, ne uitam in spate si vedem ca fierbe ceva... si minusul este dat de o singura masura: reducerea TVA la alimente. Si atunci trebuie sa schimbam traiectoria", a spus Isarescu.

Isarescu avertizeaza iar: Avem o bucla mare de probleme carora Romania trebuie sa le faca fata

Potrivit acestuia, deciziile viitoare ale Bancii Centrale depind de ceea ce se va intampla in Parlament cu Codul Fiscal.

"Dupa mine, vorbind, repet si eu ...citeste mai departe despre "Nou avertisment legat de Codul Fiscal - Isarescu: Nu ii calmam pe cei de la stat, ne vom face de ras" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Mugur Isarescu Codul Fiscal, #BNR Codul Fiscal, #Isarescu masuri Codul Fiscal , #Stiri Macroeconomie