Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Norvegia contribuie cu 135 milioane euro la dezvoltarea Romaniei si Bulgariei

Norvegia contribuie cu 135 milioane euro la dezvoltarea Romaniei si Bulgariei

Norvegia va contribui cu aproximativ 135 milioane de euro la dezvoltarea economica si sociala a Romaniei si Bulgariei in urmatorii doi ani, in cadrul unui acord economic cu Uniunea Europeana, extins si la cele doua membre noi, transmite Norwegian Post in editia electronica.

Aproape jumatate dintre fonduri vor fi canalizate prin intermediul unor programe de cooperare intre Norvegia si cele doua tari beneficiare, devenite membre ale Uniunii la 1 ianuarie 2007.

"Suntem multumiti ca am incheiat un acord cu UE pentru extinderea acordului economic. Acordul inseamna ca Norvegia va avea o contributie importanta pentru doua dintre cele mai sarace tari din UE si ofera sansa istorica a unor contacte si unei cooperari mai apropiate intre Norvegia, Bulgaria si Romania", a declarat ministrul norvegian de externe Jonas Gahr Stoere.

"Acordul inseamna de asemenea acces mai bun al pestelui si produselor norvegiene de peste pe piata europeana, lucru important pentru comerciantii norvegieni", a declarat ministrul. Este vorba despre anumite bariere tehnice si cote comerciale impuse de UE, considerate de norvegieni ca fiind deosebit de dezavantajoase.

Contributia financiara a Norvegiei si accesul imbunatatit pe piata produselor de peste sunt valabile in perioada 1 ianuarie 2007-30 aprilie 2009.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 708 ori