Trei noi noduri rutiere vor fi construite pe autostrăzile A1, A2 și A3 care pornesc din București. Unde au fost proiectate

Miercuri, 27 Octombrie 2021, ora 12:34
3859 citiri
Trei noi noduri rutiere vor fi construite pe autostrăzile A1, A2 și A3 care pornesc din București. Unde au fost proiectate
Nod rutier Autostrada A1 FOTO Facebook/ Ionel Scrioșteanu

Un contract de circa 1,4 milioane de lei se derulează pentru realizarea documentației și proiectarea a trei noduri rutiere pe autostrăzile A1, A2 și A3 care pornesc din București.

Compania de Drumuri a aprobat forma și soluțiile soluțiile tehnice ale viitoarelor noduri rutiere, a anunțat secretarul de stat în Transporturi, Ionel Scrioșteanu.

Acesta a prezentat planurile nodurilor și detaliile privind lucrările ce vor trebui executate, într-o postare pe Facebook:

"Au fost aprobate soluțiile tehnice pentru realizarea celor trei noduri rutiere pe autostrăzile A1, A2 și A3.

𝗡𝗼𝗱 𝗥𝘂𝘁𝗶𝗲𝗿 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗔𝟯 𝗸𝗺 (𝟯𝟲+𝟳𝟬𝟬) - 𝗗𝗝 𝟭𝟬𝟭𝗖 𝗹𝗮 𝗚𝗿𝘂𝗶𝘂 (𝗦𝗲𝗰𝘁𝗼𝗿 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶 – 𝗣𝗹𝗼𝗶𝗲𝘀𝘁𝗶)

Așa cum anunțam încă din luna mai a acestui an, când am semnat contractul pentru proiectarea nodului rutier autostrada A3 km 36 + 700 cu DJ 101C la Gruiu (Sector București-Ploiești), amenajarea noului nod rutier va permite creșterea accesibilității către A3 și va conduce la îmbunătățirea conectivității în zona de Nord a județului Ilfov și se realizează la solicitarea autorităților locale din comunele Gruiu și Nuci.

Nodul rutier este amplasat la joncțiunea DJ101C cu A3, km 36+700, între localitățile Lipia si Gruiu (Ilfov).

Vor fi amenajate patru bretele de acces, pe ambele părți ale DJ101C, după cum urmează:

  • Breteaua 1 de ieșire de pe autostrada A3 spre DJ101C direcția Gruiu, din calea 2, direcția spre București, va avea o lungime de 357 m.
  • Breteaua 2 de intrare pe autostrada A3 dinspre DJ101C direcția Gruiu, în calea 2, direcția spre București, va avea o lungime de 510 m.
  • Breteaua 3 de ieșire de pe autostrada A3 spre DJ101C direcția Lipia, din calea 1, direcția spre Ploiești, va avea o lungime de 750 m.
  • Breteaua 4 de intrare pe autostrada A3 dinspre DJ101C direcția Lipia, în calea 1, direcția spre Ploiești, va avea lungimea de 370m.
  • La ambele capete ale rampelor pasajului va fi amenajată cate o intersecție tip sens giratoriu, pentru asigurarea tuturor relațiilor de trafic atât către localitatea Gruiu cât și spre localitatea Lipia.

𝗡𝗼𝗱 𝗿𝘂𝘁𝗶𝗲𝗿 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗔𝟭 𝗸𝗺 𝟳𝟯+𝟭𝟬𝟬 𝗰𝘂 𝗗𝗝𝟳𝟬𝟮𝗙 𝗹𝗮 𝗜𝗼𝗻𝗲𝘀𝘁𝗶

Nodul rutier va fi amplasat la intersecția A1 cu DJ702F. Se va amenaja complet nodul rutier, prin asigurarea relațiilor/fluxurilor de trafic pentru toate direcțiile, amenajarea în plan se va realiza pentru o viteza minimă de 40 km/h.

  • Breteaua 1 de ieșire din autostrada A1, calea 2, direcția de mers spre București, va avea o lungime de aproximativ 470m.
  • Breteaua 2 de ieșire spre autostrada A1, calea 2, direcția de mers spre București, va avea o lungime de aproximativ 400 m.
  • Breteaua 3 de ieșire din autostrada, din calea 1, direcția spre Pitești, va avea o lungime de aproximativ 900 m, raza minima în plan fiind de 130 m.

La capetele celor două rampe ala pasajului existent pe DJ702F, peste autostrada A1, vor fi amenajate două intersecții tip sens giratoriu, pentru asigurarea relațiilor de întoarcere către localitățile Ionești, respectiv Puntea de Greci.

𝗡𝗼𝗱 𝗿𝘂𝘁𝗶𝗲𝗿 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗔𝟮 𝗸𝗺 𝟵𝟬+𝟭𝟬𝟬 𝗰𝘂 𝗗𝗝𝟯𝟬𝟲 𝘀𝗶 𝗗𝗡𝟯𝗔 𝗹𝗮 𝗗𝗿𝗮𝗴𝗼𝘀 𝗩𝗼𝗱𝗮

Nodul rutier va fi amplasat la joncțiunea drumului județean DJ306/DN3A cu Autostrada A2, la sud-vest de localitatea Dragoș Vodă, în județul #Călărași.

Vor fi amenajate patru bretele de acces, amplasate pe ambele părți ale drumului județean 306, dispuse în simetrie, după cum urmează:

  • Breteaua 1 de ieșire de pe autostrada A2 spre DJ306, din calea 2, direcția spre București, având o lungime de 783 m.
  • Breteaua 2 de intrare pe autostrada A2 dinspre DJ306, în calea 2, direcția spre București, având o lungime de 1037 m.
  • Breteaua 3 de ieșire de pe autostrada A2 spre DJ306, din calea 1, direcția spre Constanta, având o lungime de 873m.
  • Breteaua 4 de intrare pe autostrada A2 dinspre DJ306, în calea 1, direcția spre Constanța, având lungimea de 1112 m.

La capetele celor două rampe ale pasajului existent pe DJ306, va fi amenajată cate o intersecție tip sens giratoriu, pentru asigurarea tuturor relațiilor de trafic atât către localitatea Dragoș Vodă cât și spre localitățile din nordul orașului Călărași", a scris Ionel Scrioșteanu pe Facebook.

Noi obstacole pe Autostrada A8 din partea CNAIR. Asociațiile civice acuză tergiversarea intenționată a proiectului
Noi obstacole pe Autostrada A8 din partea CNAIR. Asociațiile civice acuză tergiversarea intenționată a proiectului
Studiul de fezabilitate pentru cea mai mare porțiune din Moldova a autostrăzii „Unirii” A8 a fost respins de către CNAIR. Este vorba despre sectorul din A8 Tg. Neamț - Iași - Ungheni (de...
#autostrazi, #autostrada A1, #autostrada A2, #Autostrada A3 , #Stiri Macroeconomie