Nodul rutier gigantic între autostrăzile A7 și A8: proiectat să mute un drum județean. "Va fi o realizare inginerească de amploare"

Luni, 06 Martie 2023, ora 12:58
1105 citiri
Nodul rutier gigantic între autostrăzile A7 și A8: proiectat să mute un drum județean. "Va fi o realizare inginerească de amploare"
Proiectul nodului rutier între autostrăzile A7 și A8 FOTO Apix.ro

Consorțiul de societăți controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu începe în primăvara anului 2023 construcția uneia dintre cele mai spectaculoase lucrări de infrastructură rutieră proiectate până acum în România.

Este vorba despre nodul rutier între autostrăzile A7 (Ploiești - Siret) și A8 (Târgu Mureș - Ungheni), o construcție de tip turbion, care va avea 8 bretele, 12 pasaje și 5 podețe.

Construcția este parte a autostrăzii A7, licitată integral de UMB Spedition Group între Focșani și Pașcani. „Va fi o realizare inginerească de amploare”, spun specialiștii.

Nodul rutier fără precedent până acum în România, din punct de vedere al soluției tehnice alese, va fi construit în sudul orașului Pașcani, județul Iași, și se va întinde și raza comunelor ieșene Sodomeni și Stolniceni Prăjescu. Datorita suprafeței mari pe care se va întinde, va fi nevoie de relocarea parțială a drumului județean 208L.

Bretelele nodului rutier vor avea o rază cuprinsă între 400 și 600 metri, iar viteza maximă de circulație va fi limitată la 80 km/h.

Lungimea totală a celor 12 pasaje este de 1,8 kilometri, cel mai mic având circa 50 metri, iar cel mai mare aproape 250 metri.

Hărțile detalite ale pasajului pot fi vizionate pe portalul Apix.ro.

Cel mai spectaculos nod rutier din România construit până acum în România se află la Turda, în județul Cluj. Dat în folosință integral în 2021, conectează autostrăzile A10 și A3, precum și DN1. ...citeste mai departe despre "Nodul rutier gigantic între autostrăzile A7 și A8: proiectat să mute un drum județean. "Va fi o realizare inginerească de amploare"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nod rutier a7 a8, #umbrarescu a7, #nod rutier pascani , #Stiri Macroeconomie