Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nivelul de trai din Bucuresti, peste Roma, Berlin sau Madrid - Top cei mai saraci din UE

Nivelul de trai din Bucuresti, peste Roma, Berlin sau Madrid - Top cei mai saraci din UE
Nivelul de trai din regiunea Bucuresti-Ilfov a urcat la 131% din media UE, potrivit datelor publicate saptamana aceasta de Eurostat referitoare la PIB-ul regional pe anul 2013 (decalajul de timp este cel obisnuit, data fiind tehnica de prelucrare statistica a datelor).

Astfel, zona capitalei Romaniei a devansat in termeni comparabili orase precum Madrid (128%), Roma (118%), Berlin (113%), Lisabona (108%) si Budapesta (108%).

Indicatorul utilizat a fost Produsul Intern Brut pe locuitor calculat la paritatea puterilor de cumparare standard, adica ajustat cu nivelul preturilor din fiecare tara.

Astfel, cele 17.400 de euro pe locuitor ale Bucurestiului si imprejurimilor au fost echivalate cu 34.900 de euro pe locuitor in conditiile preturilor medii la nivel european.

Din pacate, insa, cinci din cele opt regiuni de dezvoltare ale Romaniei au continuat sa figureze in top 20 al celor mai sarace regiuni ale Uniunii, ocupand locurile 5 (Regiunea Nord-Est, ...citeste mai departe despre "Nivelul de trai din Bucuresti, peste Roma, Berlin sau Madrid - Top cei mai saraci din UE" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 952 ori