Nivelul de trai din Bucuresti, peste Roma, Berlin sau Madrid - Top cei mai saraci din UE

Vineri, 29 Mai 2015, ora 07:58
1153 citiri
Nivelul de trai din Bucuresti, peste Roma, Berlin sau Madrid - Top cei mai saraci din UE

Nivelul de trai din regiunea Bucuresti-Ilfov a urcat la 131% din media UE, potrivit datelor publicate saptamana aceasta de Eurostat referitoare la PIB-ul regional pe anul 2013 (decalajul de timp este cel obisnuit, data fiind tehnica de prelucrare statistica a datelor).

Astfel, zona capitalei Romaniei a devansat in termeni comparabili orase precum Madrid (128%), Roma (118%), Berlin (113%), Lisabona (108%) si Budapesta (108%).

Indicatorul utilizat a fost Produsul Intern Brut pe locuitor calculat la paritatea puterilor de cumparare standard, adica ajustat cu nivelul preturilor din fiecare tara.

Astfel, cele 17.400 de euro pe locuitor ale Bucurestiului si imprejurimilor au fost echivalate cu 34.900 de euro pe locuitor in conditiile preturilor medii la nivel european.

Din pacate, insa, cinci din cele opt regiuni de dezvoltare ale Romaniei au continuat sa figureze in top 20 al celor mai sarace regiuni ale Uniunii, ocupand locurile 5 (Regiunea Nord-Est, ...citeste mai departe despre "Nivelul de trai din Bucuresti, peste Roma, Berlin sau Madrid - Top cei mai saraci din UE" pe Ziare.com

#nivel trai Bucuresti Romania, #top regiuni sarace UE , #Stiri Macroeconomie