Negritoiu (ASF): Romania este bine pozitionata din punct de vedere al stabilitatii economice

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 12:30
1129 citiri
Negritoiu (ASF): Romania este bine pozitionata din punct de vedere al stabilitatii economice

Romania prezinta multe oportunitati si este bine pozitionata din punct de vedere al stabilitatii economice, a declarat, marti, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara /ASF/, Misu Negritoiu, la evenimentul 'Forbes CEE Forum - Reinventing growth in the emerging markets'.

"Romania prezinta multe oportunitati si este bine pozitionata din punct de vedere al stabilitatii economice. Daca privim la economia romaneasca financiara non-bancara, Romania este in topul tarilor cu o stabilitate macroeconomica buna, care isi reia cresterea economica. Romania a fost in recesiune, dar ulterioara crestere economica nu trebuie bazata pe datorii mari care, in termeni tehnici, inseamna deficit de cont de capital', a afirmat Negritoiu.

Potrivit oficialului ASF, cresterea exporturilor s-a datorat in principal activitatilor din industrie si sectorului privat, implicit investitiilor straine directe.

"Cand ne uitam la contributia Romaniei la PIB, care isi reia cresterea, este o realitate, iar spre deosebire de primele doua trimestre cu recesiune Romania isi poate relua cresterea economica, pe baza consumului. La deficitul de cont de capital a fost o abatere de la cresterea sustenabila, Romania a trecut prin programe majore de restructurare de la-11,6% - astazi este aproape echilibrata in cazul deficitului de cont curent - in zona de minus 1 - minus 2%. Exporturile au crescut si principalul pilon este industria si sectorul privat. In continuare, depindem de agricultura si, desi trebuie sa fim o tara agrara, avem inca probleme la acest capitol. Fara o criza sociala si o presiune, Romania are o capacitate fantastica de a absorbi aceste ajustari. Romania se situeaza foarte bine din punct de vedere istoric, cel mai bine pozitionata fata de vecinii nostri', a mentionat presedintele ASF.

Publicatia Forbes organizeaza, marti si miercuri, la Bucuresti, evenimentul 'Forbes CEE Forum - Reinventing growth in the emerging markets', la care participa reprezentanti de marca ai mediului economico-financiar din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romania negritoiu, #economie romania , #Stiri Macroeconomie