Negocierile cu FMI, incheiate fara succes dupa 7 ore: Care sunt principalele probleme

Sambata, 07 Februarie 2015, ora 18:42
1096 citiri
Negocierile cu FMI, incheiate fara succes dupa 7 ore: Care sunt principalele probleme
Foto: B1 Tv

Rezultatul negocierilor cu FMI si CE va fi cunoscut doar luni, dupa ce delegatia comuna se va intalni cu premierul Victor Ponta, intrucat in negocierile de sambata, ce au durat peste 7 ore, nu s-a ajuns la un acord privind mai multe subiecte, cele mai importante vizand pretului gazelor pentru populatie si Complexul Hunedoara.

"In primul rand, expertii Comisiei Europene insista pentru o solutie privind liberalizarea pretului la gaze, unde partea romana nu a avut aproabare de a ingeta procesul. Discutiile au fost aprinse si pe problema Complexului Energetic Hunedoara, pentru care expertii internationali cer lichidarea companiei.

Decizia pe cele doua subiecte a fost amanata si urmeaza sa fie negociata, cel mai probabil luni, de delegatia comuna FMI si CE direct cu premierul Victor Ponta", au declarat pentru Mediafax surse oficiale, dupa discutiile de sambata dintre ministrul Energiei, Andrei Gerea, si delegatia comuna Fondul Monetar International si Comisia Europeana.

Ministrul ...citeste mai departe despre "Negocierile cu FMI, incheiate fara succes dupa 7 ore: Care sunt principalele probleme" pe Ziare.com

#FMI negocieri Romania energie, #FMI negocieri Romania acord, #rezultate negocieri FMI Ponta , #Stiri Macroeconomie