Nebanuitele capcane ale inflatiei, privite din buzunarul nostru

Joi, 02 Ianuarie 2014, ora 21:32
1601 citiri
Nebanuitele capcane ale inflatiei, privite din buzunarul nostru
Foto: Ipedia

Spre deosebire de preturile din Obor, care sunt in general rotunde, iar de sarbatori se rotunjesc si mai mult, ca sa nu ne deranjam tot umbland cu maruntis la noi, inflatia este o chestiune mult mai subtila si chiar perversa, lasand impresia ca-i neam cu matematica, intrucat se exprima numai cu zecimale.

Zecimalele induc in constiinta telespectatorului acea senzatie placuta de precizie, de seriozitate si de masuratoare exacta. Ele sugereaza discret ca cei care le scriu stiu ce spun, in orice caz stiu mai mult decat noi ceilalti, care nu stim nimic.

Ei sunt specialisti in virgule si fractii, iar cei care le citesc sau care-i asculta trebuie sa-i creada pe cuvant, daca nu vor sa se faca de ras si sa afle lumea toata ca se uita la cifre ca pisica in calendarul pe anul 2014.

Uneori nu ne ajung banii de cosnita desi ne ajungeau anul trecut, dar vina e toata numai a noastra, pentru ca noi nu ne-am documentat si n-am inteles mecanismele statisticii.

Noi judecam in functie de ...citeste mai departe despre "Nebanuitele capcane ale inflatiei, privite din buzunarul nostru" pe Ziare.com

#inflatie analiza Romania, #Romania preturi inflatie, #statistica economie Romania , #Stiri Macroeconomie