Ne putem asteapta la ceva bun in 2015?

Marti, 09 Decembrie 2014, ora 21:40
1094 citiri
Ne putem asteapta la ceva bun in 2015?
Foto: Forex Norge

Finalul tensionat al anului curent ii face pe specialisti sa anticipeze ca 2015 va fi in continuare anul divergentelor politice, economice si de performanta, la nivel global.

Daca factorii de decizie nu vor avea capacitatea sa depaseasca obstacolele care impiedica in prezent aceste divergente, economiile vor fi expuse invevitabuil riscurilor destabilizarii, se arata intr-o analiza Project Syndicate.

Statele Unite

Economia globala, care evolueaza cu patru viteze diferite, ramane dominata de patru grupuri de tari. Primul grup, condus detasat de Statele Unite, continua sa se axeze pe imbunatatirea performantelor economice.

Ca urmare, este de asteptat ca piata fortei de munca sa devina mai puternica, sa apara noi locuri de munca, sa se imbunatateasca salariile si sa creasca beneficiile, chiar daca repartizarea acestora va mai pastra o parte din inegalitatile de pana acum ramanand destule disproportii.

China

Al doilea grup, condus de China, se va stabiliza la rate de ...citeste mai departe despre "Ne putem asteapta la ceva bun in 2015?" pe Ziare.com

#SUA performante economice, #Europa deflatie, #Europa somaj, #somaj tineret, #Rusia pretentii Ucraina, #America Latina stabilitate , #Stiri Macroeconomie