Ne permitem o reducere a CAS, asa cum a votat Senatul? Raspunsul ministrului Finantelor

Marti, 14 Iunie 2016, ora 16:34
892 citiri
Ne permitem o reducere a CAS, asa cum a votat Senatul? Raspunsul ministrului Finantelor
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatul a adoptat reducerea contributiilor sociale (CAS), atat pentru angajator, cat si pentru angajat. Masura ar insemna ca s-ar duce mai putini bani la stat din salarii, iar ministrul Finantelor, Anca Paliu Dragu, a avertizat, marti, ca impactul bugetar ar fi prea mare.

"Am vazut acest vot (din Senat - n.red.), am facut un calcul de impact, ar costa bugetul 7,7 miliarde lei, este o suma foarte mare, in conditiile in care pentru bugetul din 2017 deficitul bugetar este destul de mare. Noi trebuie sa incepem acest proces de consolidare fiscala graduala, nu avem loc pentru o reducere a veniturilor atat de mare", a spus Dragu.

Ea a precizat ca ar fi mai multe solutii in aceasta privinta, fara a le mentiona, asteptand sa vada care este decizia finala.

Guvernul nu a fost de acord cu acest proiect de act normativ, cu atat mai mult cu cat anul trecut a fost redusa deja cota CAS cu cinci puncte procentuale.

Pe de alta parte, presedintele Consiliului Fiscal, Ionut ...citeste mai departe despre "Ne permitem o reducere a CAS, asa cum a votat Senatul? Raspunsul ministrului Finantelor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reducere CAS ministru Finante, #reducere CAS, #proiect reducere CAS , #Stiri Macroeconomie