Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ne afundam in datorii: Finantele vor sa mai vanda obligatiuni de 200 de milioane de euro

Ne afundam in datorii: Finantele vor sa mai vanda obligatiuni de 200 de milioane de euro
Ministerul Finantelor Publice a programat, in data de 6 noiembrie, redeschiderea unei emisiuni de obligatiuni de stat cu cupon denominate in euro in valoare de 200 milioane de euro.

Obligatiunile au o maturitate reziduala de 4,1 ani, o rata a cuponului de 1%, si o dobanda cumulata de 45,21 euro/titlu si sunt destinate finantarii deficitului bugetului de stat si refinantarii datoriei publice.

Valoarea nominala totala a emisiunii poate fi majorata prin redeschideri ulterioare ale acesteia. Valoarea nominala individuala a unei obligatiuni este de 5.000 de euro.

Obligatiunile de stat cu cupon denominate in euro pot fi cumparate de catre dealerii primari, care vor transmite oferte atat in cont propriu cat si in contul clientilor, persoane fizice si juridice.

Citeste mai multe despre deficitul in care ne-a afundat guvernarea PSD:
Daianu: Nu ne putem incadra in tinta de deficit in 2019. In 2022, vom ajunge la 7%!Deficitul bugetar a crescut cu peste 60%. Statul cheltuie mult mai mult decat incaseaza ...citeste mai departe despre "Ne afundam in datorii: Finantele vor sa mai vanda obligatiuni de 200 de milioane de euro" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 741 ori