N-ai cum sa plateste ratele, te ajuta statul: Lacune si beneficii ale legii insolventei persoanelor fizice

Joi, 21 Mai 2015, ora 12:50
1091 citiri
N-ai cum sa plateste ratele, te ajuta statul: Lacune si beneficii ale legii insolventei persoanelor fizice

Legea insolventei persoanelor fizice va aduce beneficii importante acestora, oferind protectie datornicilor de buna credinta in fata creditorilor, dar are lacune care ii vor ingreuna aplicarea, potrivit CITR, companie specializata in activitatea de practician in insolventa.

"Una dintre ele (lacune - n.red.) este constituirea unor Comisii de Insolventa, cu o componenta complexa, dar fara nici un reprezentant al creditorilor. De asemenea, Comisia de insolventa este investita cu atributii decizionale, de control si de supraveghere a actelor persoanei in insolventa ori ale administratorului procedurii, ceea ce va putea naste adevarate dificultati in practica.

O alta problema pe care o ridica legea in forma sa actuala este incalcarea dreptului de liber acces la instanta. In unele cazuri, Comisia de insolventa actioneaza ca o instanta in sine, fara a da persoanei in insolventa posibilitatea de a contesta masura la judecatorie", arata compania.

Administratorul judiciar este desemnat ...citeste mai departe despre "N-ai cum sa plateste ratele, te ajuta statul: Lacune si beneficii ale legii insolventei persoanelor fizice" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#probleme lege insolventa persoane fizice, #lege insolventa persoane fizice , #Stiri Macroeconomie