Mugur Isarescu explica de ce Romania tine aurul la Londra, nu in tara

Sambata, 27 August 2016, ora 08:57
918 citiri
Mugur Isarescu explica de ce Romania tine aurul la Londra, nu in tara
Foto: Pexels/Unsplash

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a explicat ca rezerva internationala - aurul si cele 32 de miliarde de euro - este tinuta in afara tarii pentru ca, de exemplu, astfel se poate verifica existenta acesteia in orice clipa pe plan international in sistemul de conturi.

Altfel, a spus Isaresc in cadrul unei prelegeri sustinute la Alba Iulia, rezerva internationala nu ar avea "nicio valoare".

"Pentru ca multa lume considera ca e ceva necurat aici, de ce BNR tine aurul la Londra. Pai, aurul este parte din rezerva noastra internationala. E rezerva internationala. Nu e rezerva interna. Toata rezerva internationala a unei tari se tine in exterior, ca de-aia se numeste rezerva internationala. Cei 32 de miliarde de euro, 37 de miliarde echivalent de dolari, nu-i tinem in tara. Daca i-am tine in tara nu ar avea absolut nicio valoare. Nu ar asigura stabilitatea. Ii tinem in conturi in strainatate. Asa se tine", a declarat guvernatorul BNR.

Isarescu a adaugat ...citeste mai departe despre "Mugur Isarescu explica de ce Romania tine aurul la Londra, nu in tara" pe Ziare.com

#Isarescu rezerva aur, #Isarescu rezerva internationala , #Stiri Macroeconomie