Moody's: Planul lui Trump de a impune taxe pe importurile de otel si aluminiu va afecta 6,5 milione de angajati americani

Luni, 05 Martie 2018, ora 11:00
943 citiri

Intentia lui Donald Trump de a impune tarife pentru importurile de otel si aluminiu nu e criticata doar de Uniunea Europeana, ci si de agentia Moody's, care avertizeaza ca acest plan va afecta companiile consumatoare de otel din SUA.

Planul presedintelui american de a impune tarife pentru importurile de otel si aluminiu ar putea avea un efect pozitiv pentru producatorii de otel, pe termen scurt, dar va afecta producatorii care folosesc otel si pe angajatii acestora, al caror numar este mult mai mare decat cel al siderurgistilor.

In sectorul siderurgic american lucreaza aproximativ 140.000 de angajati, potrivit datelor Institutului American al Fierului si Otelului, in timp ce producatorii consumatori de otel au circa 6,5 milioane de muncitori, se arata in analiza publicata de Moody's.

"Muncitorii din aceste sectoare consumatoare vor fi probabil afectati de preturile mai mari ale otelului. Producatorii interni ar putea opta sa importe componente de produse finite care sunt fabricate din otel, pentru a-si reduce costurile de productie, ceea ce ar putea conduce la scaderea cererii interne de otel, pe termen lung", potrivit agentiei de evaluare financiara.

Dupa ce presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a promis sa lupte impotriva planului lui Trump de a impune taxe de 25% pe importul de otel si 10% pe cel de aluminiu, liderul de la Casa Alba a lansat noi amenintari si a vorbit despre impunerea de noi taxe pe importul de automobile din Uniunea Europeana. ...citeste mai departe despre "Moody's: Planul lui Trump de a impune taxe pe importurile de otel si aluminiu va afecta 6,5 milione de angajati americani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump Moodys otel tarife , #Stiri Macroeconomie