Moldova, la rascruce: Rusia vrea pedepse dure pentru apropierea de UE

Joi, 12 Iunie 2014, ora 11:01
1427 citiri
Moldova, la rascruce: Rusia vrea pedepse dure pentru apropierea de UE
Foto: Wikipedia

Desi Rusia ameninta ca relatiile comerciale cu Republica Moldova se vor raci considerabil dupa semnarea acordurilor cu Uniunea Europeana, oficialii de la Chisinau sustin ca aceste declaratii sunt pur politice, dar ca sunt constienti de efectele nefaste pe care le-ar avea un astfel de scenariu.

Ministerul moldovean al Economiei a transmis, la solicitarea Ziare.com, care sunt cele mai mari riscuri in acest an pentru R.Moldova si ce efecte va avea semnarea acordurilor de asociere si de liber schimb cu UE.

Riscuri in anul 2014

Inrautatirea vizibila a situatiei economice in Ucraina, Rusia si Belarus.

Ucraina, Federatia Rusia si Belarus atrag peste o treime din exporturile moldovenesti (36% in anul 2013), ceea ce poate contribui la diminuarea vanzarilor de produse in aceste tari, precum si scaderea fluxului de remiteri a lucratorilor din Moldova.

Mai mult, tensiunile din Ucraina ar putea avea o influenta negativa si asupra tranzitului de bunuri prin teritoriul acestui ...citeste mai departe despre "Exclusiv Moldova, la rascruce: Rusia vrea pedepse dure pentru apropierea de UE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia amenintari Moldova, #Rusia avertizeaza Moldova, #Rusia sanctiuni Moldova , #Stiri Macroeconomie