Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Zona din România în care trenurile ar putea circula cu 120 km/h după modernizare. Lucrările ar costa peste 531 milioane de lei

Zona din România în care trenurile ar putea circula cu 120 km/h după modernizare. Lucrările ar costa peste 531 milioane de lei

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA organizează licitaţie deschisă pentru înlocuirea elementelor componente ale suprastructurii căii ferate pe raza Sucursalei Regionalei CF Iaşi, astfel încât trenurile să poată atinge viteza de 120 km/h, suma maximă estimată a lucrărilor ajungând la 531,046 milioane de lei, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul electronic de achiziţii publice.

Contractul "Lucrări de întreţinere prin înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii pe raza Sucursalei Regionalei CF Iaşi" se va atribui pe baza celui mai bun raport calitate - preţ.

"Prin execuţia acestor lucrări se realizează înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii şi realizarea căii fără joante, având ca rezultat aducerea liniei în parametri pentru viteza de circulaţie de 120 km/h a trenurilor de călători şi a trenurilor de marfă şi, implicit, creşterea vitezei stabilite şi ridicarea restricţiilor de viteză (...)", se arată în anunţul companiei.

Achiziţia presupune încheierea unui acord - cadru, cu o durată de 48 de luni. Numărul maxim preconizat de participanţi la acordul-cadru este de trei.

Valoarea totală estimată a contractului variază între 72,153 milioane de lei şi 531,046 milioane de lei.

Achiziţia nu intră sub incidenţa acordului privind achiziţiile publice.

Sursa de finanţare este reprezentată de alocaţii de la bugetul statului, identificată la titlul bugetar 51. "Întreţinerea şi funcţionarea/exploatarea infrastructurii feroviare publice"/sursele proprii ale CNCF CFR SA repartizate Direcţiei Linii.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare, în limba română, este 7 martie, ora 15.00. ...citeste mai departe despre "Zona din România în care trenurile ar putea circula cu 120 km/h după modernizare. Lucrările ar costa peste 531 milioane de lei" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 472 ori
Citeste mai multe despreCFR trenuri Iasi modernizare cale ferata