Modelul portughez: tara iese din criza

Vineri, 03 Ianuarie 2014, ora 21:09
1398 citiri
Modelul portughez: tara iese din criza
Foto: Comunicate Media

Presedintele Portugaliei, Anibal Cavaco Silva, a declarat, in timpul discursului sau de Anul Nou, ca tara sa isi duce la bun sfarsit programul bazat pe ajutorul primit din partea UE si ca in 2014 nu va mai avea stricta nevoie de un al doilea plan de ajutor financiar, asa cum s-a avut in vedere initial.

Reamintim cu acest prilej ca, in luna mai 2011, Portugalia, care se gasea intr-o situatie financiara dificila, aproape comparabila cu cea a Greciei, a primit un sprijin financiar din partea UE si a FMI, in valoare de 78 miliarde euro, pe un termen de trei ani, informeaza La Tribune.

Un popor care a stiut sa rabde austeritatea

Termenul este scadent peste cateva luni, iar Portugalia constata ca a revenit la o usoara crestere ecoonomica, dupa doi ani si jumatate de recesiune.

Pe durata creditului obtinut, tara si-a impus un program de austeritate severa, pentru a reduce deficitele sale. Programul a fost aplicat, bucurandu-se chiar de o anumita intelegere din partea populatiei, ...citeste mai departe despre "Modelul portughez: tara iese din criza" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Portugalia credite externe, #Portugalia ajutor financiar, #Portugalia iesire recesiune , #Stiri Macroeconomie