Ministrul care critică supraimpozitarea contractelor part-time: ”A fost un compromis pentru funcționarea coaliției”

Marti, 13 Septembrie 2022, ora 21:39
393 citiri
Ministrul care critică supraimpozitarea contractelor part-time: ”A fost un compromis pentru funcționarea coaliției”
Angajații care muncesc part-time trebuie să plătească taxe la fel ca cei cu normă întreagă FOTO Pixabay

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, a declarat marţi, 13 septembrie, că măsura privind supraimpozitarea contractelor part-time face parte din compromisurile acceptate în interiorul coaliției de guvernare.

Ministrul a subliniat că liberalii nu au fost de acord cu această măsură impusă de PSD.

”Am văzut la un moment dat o estimare făcută de asociaţiile de profil, că în momentul de faţă ar fi afectaţi peste 70.000 de salariaţi. Acum, să ne înţelegem, eu sunt ministru politic, reprezint un partid de dreapta, un partid care în anii trecuţi s-a lupat să scoată o astfel de prevedere. Deci, este clar că nu suntem încântaţi de această prevedere, atunci când s-a făcut modificarea la Codul Fiscal”, a spus Cadariu la Profit News TV.

El a adăugat: ”Pentru stabilitate am format această coaliţie, într-o coaliţie sunt şi compromisuri. Din păcate, acesta este unul din aceste compromisuri, în ideea de a funcţiona”.

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului a precizat că aşteaptă să vadă efectele acestei măsuri.

”Eu am speranţa că, după o analiză de câteva luni, se va putea trage concluzia că nu este neapărat un beneficiu şi se va reveni. Pe de altă parte, trebuie să recunoaştem, noi avem nişte restricii impuse de PNRR, care spune că fiind prea multe excepţii de la regula generală, piaţa este distorsionată. Această impozitare face parte şi din această ţintă de atins din PNRR. Eu, în ce mă priveşte şi în ce ne priveşte vom încerca să impunem acest lucru pe viitor, după ce vom vedea câştigurile, vedem ce aduce în plus la buget această măsură”, a completat Cadariu. ...citeste mai departe despre "Ministrul care critică supraimpozitarea contractelor part-time: ”A fost un compromis pentru funcționarea coaliției”" pe Ziare.com

#supraimpozitare contracte part time, #daniel cadariu, #ministru Turism, #compromis, #coalitie psd pnl , #Stiri Macroeconomie