Ministrul Sova promite ca din noiembrie se va circula pe A3, legatura cu soseaua Petricani: Imi asum termenul

Miercuri, 19 Septembrie 2018, ora 11:31
1361 citiri
Ministrul Sova promite ca din noiembrie se va circula pe A3, legatura cu soseaua Petricani: Imi asum termenul
Foto: Arhiva Facebook/ PSD Bacau

Lucrarile la tronsonul autostrazii Bucuresti-Ploiesti, dintre centura Capitalei si soseaua Petricani, ar putea fi finalizate pana in luna noiembrie a acestui an, iar daca dezvoltatorul ar fi angajat mai multi muncitori, lucrarile ar fi fost gata mai repede, sustine ministrul Transporturilor, Lucian Sova.

Portiunea aproape 6 kilometri, iar ultimii 3 km, spre zona Pipera, vor avea iluminat public si parcari.

"Termenul de finalizare este depasit, trebuia sa fie gata la 30 august. Am cerut CNAIR in mod expres si scris sa apere interesele statului roman si sa evalueze cu foarte mare responsabilitate - pe care o voi monitoriza si eu - daca exista argumente sa nu se mai acorde o extensie de timp.

Astazi cand vorbim, practic, penalitatile curg in defavoarea antreprenorului.

Pe de alta parte, monitorizez proiectul si modul de executie, de doua ori pe saptamana merge un secretar de stat responsabil cu implementarea care are discutii cu constructorii.

Tot de doua ori pe saptamana merge si un consilier personal, de la cabinetul meu, un om cu bogata experienta in implementare de proiecte care monitorizeaza totodata acolo", a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Sova.

Desi exista o mobilizare slaba, se inregistreaza progrese, spune el.

"Pot sa estimez ca, in standardul de astazi de lucru, practic aceasta conexiune va fi deschisa la sfarsitul lui octombrie. Orice muncitor in plus pe care constructorul l-ar aduce acolo - dar nu prea o face - ar putea scurta cu zile, saptamani terminarea proiectului.

Practic, mai au doar de turnat asfaltul, toate viaductele sunt facute, sunt turnate betoanele, tot ce inseamna structura de rezistenta este facut. Se lucreaza acum la realizarea conexiunilor cu soseaua Petricani, este inchisa o banda", a afirmat Sova.

Acesta subliniaza ca au fost luate autorizarile de la Politie si Primaria Capitalei pentru a folosi acea banda, pentru "a lipi" asfaltul de la Autostrada A3 de cel de la Soseaua Petricani.

"Daca lucreaza asa cum au lucrat in ultima saptamana, pot termina in noiembrie. Daca ar lucra mai bine, ar putea termina mai devreme. Am mare grija ca nu cumva Compania de Drumuri sa nu acorde vreo extensie de timp nejustificata", a mentionat ministrul.

Lucrarile la acest tronson, intre soseaua Petricani si centura Capitalei, trebuiau sa fie gata inca din 2015, dar contractul a fost reziliat de CNAIR. Noul contract a fost semnat in februarie 2016 cu asocierea Aktor SA - Euroconstruct Trading '98.

CNAIR ...citeste mai departe despre "Ministrul Sova promite ca din noiembrie se va circula pe A3, legatura cu soseaua Petricani: Imi asum termenul" pe Ziare.com

#Lucian Sova circulatie A3, #circulatie A3 Soseaua Petricani , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Guvernul dă cu o mână, dar ia cu cealaltă. Suma cu care a crescut salariul minim va fi tăiată de la bonurile de masă de la 1 iulie
  2. Se schimbă cardurile bancare. Ce se modifică la plățile online
  3. Ce se schimbă pentru românii care vor să cumpere vechime pentru pensie. Modificări importante de la 1 iulie
  4. Calea ferată din România unde se va circula cu 160km/h a primit un important aviz. Județele prin care va trece traseul ei
  5. Autoritățile anunță un ritm bun pe un tronson din Autostrada Moldovei. Cum arată șantierul, la trei luni de la începerea lucrărilor FOTO&VIDEO
  6. Când vor fi listate la bursă cele trei companii de stat cerute prin PNRR: "Unii ar vrea, alţii nu prea"
  7. Un gigant financiar se luptă cu Elon Musk. Votul care l-ar putea costa zeci de miliarde de dolari pe șeful Tesla
  8. Undă verde pentru vânzarea unei bănci din România. Un grup italian își consolidează poziția pe piață
  9. Ce dobânzi primesc românii care împrumută statul pentru finanțarea deficitului bugetar. Noile emisiuni de titluri de stat
  10. Cum va afecta scăderea dobânzii BCE creditele românilor în euro. Exemplu de calcul făcut de economiști