Ministrul propus pentru Finante explica de ce nu mai avem nevoie de un acord cu FMI

Luni, 16 Noiembrie 2015, ora 18:35
1056 citiri
Ministrul propus pentru Finante explica de ce nu mai avem nevoie de un acord cu FMI
Foto: Twitter/IMF

Un acord cu Fondul Monetar International (FMI) ar fi specific unei alte economii, nu celei romanesti, care nu se mai afla intr-o situatie dificila, fiind nevoie doar de un plan serios de reforme si punerea cresterii economice pe baze sustenabile, apreciaza ministrul desemnat pentru Finante, Anca Paliu Dragu.

"FMI acorda asistenta tehnica si sprijin financiar in special pentru tarile cu situatie economica dificila, ceea ce nu mai este cazul Romaniei. FMI nu are un instrument care sa ne intereseze in acest moment, sa fie conform nevoilor noastre", le-a spus luni Dragu Paliu deputatilor si senatorilor din comisiile reunite de Buget-Finante in cadrul audierilor pentru portofoliul Finantelor.

FMI spulbera iluzia "acordului flexibil". Conditiile Romaniei pentru modelul polonez

Ea a adaugat ca Romania are nevoie de un plan serios de reforme, de respectarea obiectivelor si de punerea cresterii economice pe baze sustenabile.

"Cred ca un acord cu FMI ar fi specific unei alte ...citeste mai departe despre "Ministrul propus pentru Finante explica de ce nu mai avem nevoie de un acord cu FMI" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministru finante acord FMI, #Anca Dragu acord FMI, #Romania acord FMI, #acrod FMI , #Stiri Macroeconomie