Ministrul nostru de Finante se ia dupa Yanis Varoufakis? Deficitul bugetar si lepadarea de UE

Joi, 23 Iulie 2015, ora 07:57
996 citiri
Ministrul nostru de Finante se ia dupa Yanis Varoufakis? Deficitul bugetar si lepadarea de UE
Foto: Facebook/Eugen Teodorovici

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, este unul dintre cei mai aprigi sustinatori ai Codului Fiscal, astfel ca este gata sa treaca si peste promisiunile facute partenerilor externi pentru a implementa masurile cuprinse in acest document.

Tara noastra s-a angajat in fata Comisiei Europene ca va avea un deficit bugetar de 1,2% in 2016, dar tinta nu va fi atinsa, in contextul reducerii taxelor prognozata pentru anul viitor.

Info: Un deficit bugetar apare atunci cand cheltuielile statului depasesc incasarile. Opusul deficitului este excedentul bugetar. In primele patru luni ale anului, Romania a avut un excedent bugetar de 6 miliarde de lei, acesta fiind argumentul cu care Guvernul a motivat implementarea reducerii TVA la alimente. Insa datele Ministerului Finantelor arata ca investitiile publice au fost mai mici cu 1 miliard de lei in luna aprilie, ceea ce inseamna ca banii nu au fost folositi pentru stimularea economiei.

Teodorovici, fost ministru al Fondurilor Europene care ...citeste mai departe despre "Ministrul nostru de Finante se ia dupa Yanis Varoufakis? Deficitul bugetar si lepadarea de UE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Teodorovici deficit bugetar, #probleme deficit bugetar, #ministru finante deficit, #adoptare Cod Fiscal, #cod fiscal deficit , #Stiri Macroeconomie