Ministrul Finantelor participa la Washington la reuniunea anuala a Grupului Bancii Mondiale si a FMI

Marti, 10 Octombrie 2017, ora 11:34
1254 citiri
Ministrul Finantelor participa la Washington la reuniunea anuala a Grupului Bancii Mondiale si a FMI
Foto: Facebook/Ministerul Finantelor Publice

Ministrul Finantelor, Ionut Misa, va merge in cateva zile la Washington D.C., unde va participa la reuniunea anuala a Grupului Bancii Mondiale si a Fondului Monetar International (FMI).

Evenimentul va avea loc in perioada 11 - 16 octombrie 2017, si se va discuta despre strategia fiscal-bugetara si despre rolul ministerului in mentinerea echilibrelor macroeconomice, a anuntat luni Ministerul Finantelor.

"Ministrul Finantelor va avea o serie de intalniri care vor viza discutii despre strategia fiscal-bugetara 2017-2019, construita astfel incat Romania sa isi mentina deficitul bugetar sub 3% in 2017 si 2018, cat si despre rolul Ministerului Finantelor Publice in mentinerea echilibrelor macroeconomic", se arata in comunicatul ministerului.

Programul lui Misa va include atat participarea la reuniunea anuala a Grupului Bancii Mondiale si a FMI, cat si intalniri cu reprezentanti ai Constituentei Olandeze (din care face parte si Romania) dar si cu reprezentantii Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Alain Pilloux (vicepresedinte BERD) si Philip Bennett (prim vicepresedinte). Ministrul va fi insotit la Washington de secretarii de stat cu atributii in relatia cu Banca Mondiala si FMI.

La inceputul lunii septembrie, premierul Mihai Tudose a declarat, la Parlament, ca s-a intalnit cu reprezentantii Bancii Mondiale in Romania si cu cei ai FMI, pe care i-a invitat la Ministerul Finantelor pentru a vedea "cifrele exacte" referitor la starea economica a tarii. Tudose a precizat ca reprezentantii FMI urmeaza sa realizeze luna viitoare previziunea de sfarsit de an "pe partea financiara" a Romaniei si, pentru a nu gresi, le-a oferit "suportul cifrelor oficiale".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Misa Washington reuniune FMI, #Washington Misa reuniune Banca Mondiala , #Stiri Macroeconomie