Ministrul de Finante tot n-a aflat ca s-au scumpit carburantii: Circul cu sofer

Marti, 03 Octombrie 2017, ora 12:45
1172 citiri
Ministrul de Finante tot n-a aflat ca s-au scumpit carburantii: Circul cu sofer
Foto: Arhiva site/Gov.ro

La doua saptamani de la prima declaratie in care a spus ca nu a urmarit pretul la pompa si, deci, nu poate sa confirme ca s-au scumpit carburantii in urma aplicarii de catre Guvern a supraaccizei, ministrul de Finante Ionut Misa inca n-a trecut pe langa o benzinarie.

La iesirea de la sedinta BNR unde a fost trimis de Liviu Dragnea si Mihai Tudose, dupa cum singur a declarat, Misa a fost intrebat de jurnalisti si despre scumpirea carburantilor.

"Sincer, nu m-am uitat la preturile carburantilor. Inteleg tot de la dvs., de la media, ca pretul ar fi crescut intr-o proportie mult mai mica", a raspuns Misa.

Socati de raspunsul ministrului, jurnalistii l-au intrebat, mai in gluma, mai in serios, daca merge cu metroul de n-a vazut o benzinarie in doua saptamani.

"Marea majoritate a timpului circul cu sofer", a fost raspunsul sefului Finantelor.

Intrebat daca e totusi normal sa nu aiba niciun contact cu astfel de realitati economice care afecteaza viata de zi cu zi a fiecarui roman, Misa a spus ca rolul ministrului de Finante nu e sa urmareasca pretul la pompa.

"Rolul meu e sa urmaresc politicile fiscale, nu sa citesc in fiecare zi pretul de la pompa", a mai spus ministrul, adaugand ca ar pierde foarte mult timp daca ar sta mereu sa vada evolutia preturilor carburantilor.

Cat despre banii colectati prin supraacciza, destinatia acestora nu va fi exclusiv catre drumurile tarii: "Din acciza sunt estimate 1,4 miliarde de lei (incasari, n.red.). Banii vor veni la bugetul de stat si vor fi repartizati pe ordonatorii de credite, ca de obicei".

Amintim ca ministrul de Finante a fost primul membru al Guvernului, dupa premier, care spus ca nu stie sa se fi scumpit carburantii in urma aplicarii supraacizei, desi de zile bune preturile crescusera cu 10 bani.

"Sincer, nu am urmarit care este pretul la pompa. (...) Nu pot sa comentez declaratiile premierului. Eu am incredere in declaratiile premierului si in faptul ca se vor lua niste masuri si se vor face niste analize", a spus atunci ministrul Finantelor.

El a fost urmat de mai multi colegi ai sai, dar si de presedintii celor doua camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

Iata mai jos declaratiile oficialilor care au fost intrebati de scumpirea carburantilor:

Tudose, confruntat cu cresterea pretului la carburanti: E problema lor, nu?Ministrul Finantelor, intrebat de scumpirea carburantilor: Sincer, nu am urmarit care este pretul la pompa. Am incredere in declaratiil ...citeste mai departe despre "Ministrul de Finante tot n-a aflat ca s-au scumpit carburantii: Circul cu sofer" pe Ziare.com

#ministru Finante scumpire benzina, #ministru finante declaratii scumpire carburanti , #Stiri Macroeconomie