Ministrul de Finante explica pentru ce se va aplica taxa suplimentara anuntata in programul de guvernare

Joi, 29 Iunie 2017, ora 15:20
1103 citiri
Ministrul de Finante explica pentru ce se va aplica taxa suplimentara anuntata in programul de guvernare
Foto: Ziare.com

Guvernul Mihai Tudose urmeaza sa introduca o "taxa suplimentara", masura prevazuta in programul de guvernare, iar ministrul propus pentru Finante, Ionut Misa, a explicat caror produse li se va aplica.

Pe langa contributia de solidaritate, anuntata de Guvern, va fi introdusa o taxa care are legatura cu produse "al caror consum are un impact negativ major asupra sanatatii populatiei". Insa in niciunul dintre cele doua cazuri nu se explica concret, in programul de guvernare, ce inseamna acest lucru.

"Vom introduce (...) o taxa suplimentara pe produsele al caror consum are un impact negativ major asupra sanatatii populatiei", transmite documentul.

Ulterior, la iesirea de la audieri, Ionut Misa a adus mai multe lamuriri.

"Pe baza acelor taxe stabilite in Europa, si in Romania se va implementa acea taxa. Ea va sprijini programele de sanatate. Ea se poate referi la zaharul din produse.

Luam in primul rand practica europeana si vedem ce taxe sunt instituite la nivelul UE. In functie de ce vom primi de la Ministerul Sanatatii si de ce analize vom primi de la dansii.

Va fi un procent, nu pot sa va spun daca fi din doua cifre sau o cifra. Un procent din cifra de afaceri sau din volum. Nu am toate datele, ca sa va raspund la aceste intrebari punctual.

Nu va fi afectat consumatorul si vom urmari sa nu se reflecte cresterea pretului. Nu orice taxa se reflecta in pret. Exista limitari care pot stabili un plafon maxim la nivelul accizei", a explicat ministrul propuse pentru Finante.

Iata ce prevede programul de guvernare 2017-2020 al PSD, care are 188 de pagini

#Ionut Misa taxa suplimentara, #taxa suplimentara program guvernare, #taxa suplimentara impact negativ sanatate, #taxa suplimentara zahar produse , #Stiri Macroeconomie