Pomenile electorale ne pun pe lista neagra a UE? Finantele spun ca deficitul ar putea ajunge si la 4%

Marti, 01 Noiembrie 2016, ora 19:11
731 citiri
Pomenile electorale ne pun pe lista neagra a UE? Finantele spun ca deficitul ar putea ajunge si la 4%
Foto: Guvernul Romaniei (Arhiva)

Ministrul de Finante, Anca Dragu, a declarat ca toate masurile adoptate de Parlament in ultimele zile, printre care si cresterile de salarii in Educatie si Sanatate, vor duce la depasirea deficitului bugetar de 3% din PIB anul viitor. In acest caz, Romania risca sanctiuni din partea Comisiei Europene.

Declaratiile au fost facute dupa ce PSD, ALDE si UDMR au votat in comisiile de specialitate cresterea salariilor in Educatie si Sanatate cu 15% in medie, incepand de la 1 ianuarie 2017. Banii ar urma sa fie luati din cresterea economica prognozata, punct de vedere contestat vehement atat de Consiliul Fiscal, cat si de PNL, dar si de membri ai Executivului.

Ministrul de Finante a reamintit ca Guvernul a aprobat deja Strategia fiscal bugetara pe termen mediu, in care a prognozat pentru anul urmator un deficit de 2,77% - 2,8%.

"Aceasta crestere de cheltuieli nu a fost luata in considerare in elaborarea strategiei", a punctat ministrul de Finante, apreciind ca masurile de crestere a ...citeste mai departe despre "Pomenile electorale ne pun pe lista neagra a UE? Finantele spun ca deficitul ar putea ajunge si la 4%" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Anca Dragu cresteri salarii Sanatate, #Anca Dragu deficit bugetar , #Stiri Macroeconomie