Ministrul Agriculturii l-a bulversat pe Grindeanu: Sper ca in 31 martie sa avem numai situatii neclare

Joi, 02 Martie 2017, ora 20:54
984 citiri
Ministrul Agriculturii l-a bulversat pe Grindeanu: Sper ca in 31 martie sa avem numai situatii neclare
Foto: Arhiva site/Gov.ro

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat, joi, in debutul sedintei Executivului, ca subventiile din agricultura se vor acorda mai repede anul acesta. El a starnit amuzamentul dupa ce a facut o afirmatie confuza privind subventiile, declarand ca spera ca "in 31 martie sa avem numai situatii neclare".

"Pentru prima data in Romania, acordam subventiile incepand cu data de 23 februarie anul acesta", a afirmat Daea.

El a precizat ca din totalul de 681.000 de fermieri, pana la aceasta data s-au procesat acte pentru 481.814 de fermieri, ceea ce reprezinta 71%, cu o suma totala de 48,14 milioane euro.

Totodata, ministrul a anuntat ca in data de 10 martie incepe acordarea subventiilor si pentru zootehnie.

"Anul trecut, aceste subventii s-au dat in iunie-iulie, anul acesta fermierii iau banii cand lucrarile se executa in camp. Este un respect al nostru fata de efortul fermierilor si este un angajament politic pe care ni l-am asumat si pe care ni-l ducem la indeplinire", a spus Daea.

Ministrul a tinut sa sublinieze ca subventiile catre sectorul agricol, pe care Guvernul Ciolos le-a acordat anul trecut in vara, vor fi platite anul acesta, in cea mai mare parte, pana la finalul lunii martie.

Afirmatia lui a fost insa confuza si premierul Sorin Grindeanu a simtit nevoia sa intervina pentru clarificari, afirmatie care de altfel a starnit amuzamentul membrilor Executivului.

"Pentru mine ziua de 31 martie e exacta, sarcina de asemenea. Sper ca in 31 martie sa avem numai situatii neclare privind legatura intre sistemul de aplicare si situatiile concrete pentru fermierii din Romania", a afirmat Daea.

El a fost interupt de premier, care a completat: "adica lucruri putine", Daea confirmand ca la acest lucru s-a referit si el.

"Daca sistemul lucreaza asa cum ati spus dumneavoastra, ma astept sa fie foarte putin", a completat Grindeanu.

Ministrul Agriculturii a spus ca asa considera si el, si asigura Guvernul ca in acest proces de plata de verificare sunt o serie intreaga de calcule "pentru ca agricultura tarii romanesti distribuie 89 de forme de sprijin".

"E o munca extraordinara, cu o aplicatie bine pusa la punct si cand am spus ca in sistem pot sa apara unele sincope m-am gandit la capacitatea de exprimare a sistemului electronic pe care noi l-am pregatit si n-am nicio indoiala ca el nu ne va raspunde vizavi de interesul pe care il avem si noi si Guvernul. Avem toti banii, ne-ati dat toti banii in buget, e pacat sa nu-i dam la timp", a co ...citeste mai departe despre "Ministrul Agriculturii l-a bulversat pe Grindeanu: Sper ca in 31 martie sa avem numai situatii neclare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Petre Daea subventii agricultura , #Stiri Macroeconomie