Ministru: Franta va avea cea mai grava recesiune economica de dupa 1945

Luni, 06 Aprilie 2020, ora 15:10
994 citiri
Ministru: Franta va avea cea mai grava recesiune economica de dupa 1945
Foto: Arhiva Facebook/ Bruno Le Maire

Franta va inregistra in 2020 cea mai grava recesiune economica de la sfarsitul celui de Al Doilea Razboi Mondial, a declarat luni ministrul Economiei, Bruno Le Maire, cu prilejul unei audieri de catre Comisia pentru Afaceri Economice din Senat.

"Cea mai proasta cifra de crestere pe care a cunoscut-o Franta dupa 1945 a fost in anul 2009, dupa marea criza financiara din 2008, cand economia a inregistrat o contractie de 2,2%. Probabil vom avea o contractie mai ampla in acest an. Aceasta arata amploarea magnitudinii socului economic cu care ne confruntam", a spus Bruno Le Maire in cursul audierii, transmite AFP.

Luna trecuta, Guvernul de la Paris a estimat ca economia se va contracta cu 1% in acest an, insa ulterior Bruno Le Maire a sugerat ca amploarea contractiei economice va fi mult mai importanta decat se preconiza initial.

La randul sau, Institutul national de statistica din Franta (Insee) a apreciat ca in prezent economia franceza functioneaza la 65% din capacitate din cauza coronavirusului, adaugand ca fiecare luna de carantina sterge trei puncte din cresterea anuala a PIB-ului Frantei.

Insee a adaugat ca evolutia PIB-ului este strans legata de scenariul de iesire din criza sanitara. ...citeste mai departe despre "Ministru: Franta va avea cea mai grava recesiune economica de dupa 1945" pe Ziare.com

#recesiune economica Franta 1945, #economie franta coronavirus , #Stiri Macroeconomie