Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrul Finanțelor garantează că nu vor mai exista ajustări fiscale până în 2025: ”La acest moment, România este foarte stabilă”

Ministrul Finanțelor garantează că nu vor mai exista ajustări fiscale până în 2025: ”La acest moment, România este foarte stabilă”

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat miercuri, 2 noiembrie, că România este foarte stabilă la acest moment, iar cel puţin până în 2025 nu vor mai exista ajustări fiscale.

”La acest moment vă spun că România este foarte stabilă şi acest lucru, de fapt, este dovedit de cifrele pe care le vedeţi. Există capital care poate fi pus la dispoziţie, există un curs valutar stabil, chiar în apreciere din perspectiva parităţii euro-leu faţă de anul trecut şi acest lucru spune multe. Există programe de finanţare. 6% din PIB s-au dus către economie şi cetăţeni în acest an. Ce pot să vă spun este că cel puţin aceeaşi cifră se va aduce şi în 2023. Ceea ce am eu în propunerea pe care vreau s-o fac membrilor Guvernului şi Coaliţiei este să fie ceva mai mult, dar pentru acest lucru avem nevoie să facem un "balancing act" între nevoia de compensare a erodării puterii de cumpărare la cetăţeni şi nevoia de compensare, dacă vreţi, a pierderii de putere de competitivitate la companii. Nu vor mai exista ajustări fiscale până în 2025, cel puţin până atunci. Dincolo de disconfortul creat de această ajustare fiscală pe care ar trebui să o facem, o ajustare fiscală cuprinsă în PNRR - nu vreau să fac comentarii asupra modului în care a fost cuprinsă, dar mie mi s-a părut că n-a fost făcută cu consultarea marii pături a economiei româneşti - vreau să vă spun că avem şi confirmarea că jalonul este îndeplinit pe zona microîntreprinderilor (...) Scopul este să stăm împreună la masă şi să găsim soluţia, pe de o parte pentru colectarea de taxe care să fie una corectă, eficientă şi neagresivă, iar pe de altă parte modul în care să redistribuim aceste venituri să fie unul care să ne conducă, nu la supravieţuirea pe anul curent, cum s-a făcut foarte mult timp în această ţară, ci la îndeplinirea unor obiective pe termen mediu şi lung pe care să le construim împreună”, a spus Adrian Câciu miercuri seară, la ”Topul Naţional al Firmelor Private din România”.,

Potrivit ministrului Finanţelor, România trebuie să înţeleagă că viitorul este trecerea la economia de producţie, cu o valoare adăugată şi fără să mai fie dependentă de balanţa comercială.

”Problemele nerezolvate structural din trecut, nu numai la nivel de România, dar mai ales european, îşi spun acum cuvântul. Dependenţa de lanţurile de aprovizionare globale, regionale, goana ...citeste mai departe despre "Ministrul Finanțelor garantează că nu vor mai exista ajustări fiscale până în 2025: ”La acest moment, România este foarte stabilă”" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 362 ori