Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Finantelor vinde, joi, obligatiuni benchmark de 500 de milioane de lei

Ministerul Finantelor vinde, joi, obligatiuni benchmark de 500 de milioane de lei


Ministerul Finantelor Publice (MFP) organizeaza joi licitatie pentru o emisiune de obligatiuni de stat de tip benchmark, in valoare de 500 de milioane lei.

Rata cuponului este de 6%, dobanda acumulata de 124,93 lei/ titlu, iar maturitatea este la cinci ani. Data scadentei este 30 aprilie 2026.

MFP si-a programat pentru luna iulie imprumuturi de 1,7 miliarde lei de la bancile comerciale, printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount si patru emisiuni de obligatiuni de stat de tip benchmark.

De asemenea, MFP intentioneaza sa mai atraga 150 milioane euro printr-o emisiune de obligatiuni de stat cu cupon denominate in euro.

Pentru trimestrul al treilea al acestui an, Ministerul Finantelor a anuntat ca vrea sa atraga un volum indicativ cuprins intre cinci si sapte miliarde lei, reprezentand emisiuni de titluri de stat pe piata interna.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1288 ori