Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul bulgar al Economiei dezvaluie fraudarea sectorului energetic cu 115 milioane euro

Ministerul bulgar al Economiei dezvaluie fraudarea sectorului energetic cu 115 milioane euro


Ministrul bulgar al Economiei si Energiei, Dragomir Stoiev, a primit informatii legate de fraudarea sectorului energetic cu 230 milioane leva (115 milioane euro), urmand sa informeze luni procuratura.

Stoiev a declarat la postul de televiziune TV7 ca numeroase persoane au comis in ultimii ani fraude cu energie si a spus ca a cerut sefului holdingului pentru energie BEH, Boian Boev, sa notifice procuratura in legatura cu orice ilegalitate sau suspiciune legata de acest sector, relateaza Novinite.

Ministrul a aratat ca a primit informatii din trei surse referitoare la frauda de 230 de milioane de leva si de la alte doua persoane in privinta unor alte abuzuri de 160 milioane de leva (80 milioane euro).

Oficialul a precizat ca cele 230 de milioane de leva au fost incorect cheltuite din "rezerva de frig" pentru 2012, in timpul mandatului premierului Boiko Borisov.

"Frauda vine din contracte incheiate intre operatorul sistemului energetic de stat ESO si unele companii, prin care acestea sa intervina in cazul unor probleme sau pene de energie si care au fost scrise in asa fel incat sa faciliteze scurgerile de fonduri", a explicat Stoinev.

El a mai acuzat partidul GERB si pe Borisov ca au platit 13 milioane de leva (6,5 milioane euro) pentru proiectul ruso-bulgar de constructie a unei a doua centrale nucleare la Belene, dupa ce au inghetat proiectul.

Ministrul a precizat ca a primit patru facturi pentru proiectul Belene, in valoare de 5 milioane de euro, pe care le-a returnat neplatite pentru ca proiectul a fost blocat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 812 ori