Mihai Busuioc a primit aviz pozitiv pentru conducerea Curtii de Conturi

Marti, 10 Octombrie 2017, ora 16:58
1086 citiri
Mihai Busuioc a primit aviz pozitiv pentru conducerea Curtii de Conturi
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisiile reunite de buget-finante au validat, marti, candidatura lui Mihai Busuioc pentru functia de presedinte al Curtii de Conturi.

Mihai Busuioc a declarat in cadrul sedintei in care a fost audiat de catre comisiile parlamentare, ca in cadrul Curtii de Conturi ar trebui infiintata o directie cu rol de indrumare a autoritatilor publice.

"Cred ca suntem cu totii de acord ca este absolut necesar sa infiintam o directie care sa aiba rol de indrumare a autoritatilor publice. Acest rol de indrumare a existat si inainte, prin anii '90, in activitatea Curtii. Odata cu modificarea Legii Curtii de Conturi, cand activitatea jurisdictionala a trecut la instantele judecatoresti, acest rol a fost pierdut.

Este o fuga o de responsabilitate a functionarilor, a auditorilor de la Curtea de Conturi. Cred ca este timpul sa ne intoarcem spre aceasta activitate si absolut toate institutiile din Romania ar trebui sa se deschida si sa existe o Directie de indrumare, nu de consultanta, pentru ca legea interzice consultanta", a declarat Mihai Busuioc.

Candidatura lui Mihai Busuioc a fost validata 18 voturi "pentru", 10 "impotriva" si o abtinere.

Vezi cati candidati si-au depus candidaturile pentru o functie de conducere in Curtea de Conturi

Comisiile reunite au validat si candidatura lui Dan Lucian Vladescu pentru functia de presedinte al Autoritatii de Audit, a lui Nicu Marcu pentru functia de vicepresedinte al Curtii de Conturi si a lui Florin Tunaru, care a candidat la functia de vicepresedinte cadrul Autoritatii de Audit a Curtii de Conturi.

O decizie privind aceste propuneri la conducerea Curtii de Conturi va fi luata in plenul reunit al Parlamentului, miercuri, la ora 13:00. ...citeste mai departe despre "Mihai Busuioc a primit aviz pozitiv pentru conducerea Curtii de Conturi" pe Ziare.com

#Curtea de Conturi Mihai Busuioc, #inlocuitor Vacatoriu Mihai Busuioc , #Stiri Macroeconomie