Metropole care ar putea sa dispara pana la sfarsitul secolului

Luni, 01 Decembrie 2014, ora 18:30
779 citiri
Metropole care ar putea sa dispara pana la sfarsitul secolului
Foto: Factroom

Suntem stapani pe planeta, dar mai stapana decat noi este Natura. Cercetatorii constata ca peste tot se produc deplasari de teren, teribile eruptii ale vulcanilor, cutemure, inundatii si multe altele in fata carora suntem neputinciosi.

Nimeni nu poate pretinde ca este perfect sigur pe terenul unde isi duce viata, dar unii nu sesizeaza nici faptul ca orase mari, metropole ale lumii isi au existenta pusa sub semnul intrebarii, daca soarta lor este sa fie lovite.

Cateva din acestea sunt direct vizate, noteaza Factroom, exemplificand cu prezentarea argumentelor, destul de plauzibile.

San Francisco, SUA

Este binecunscut faptul ca San Francisco este asezat intr-o zona cu risc seismic potential, este cunoscut si faptul ca unele cutremure din trecut au fost spectaculoase, dar consecintele unui eventual cutremur in viitor nu ne vine sa ni le imaginam.

Expertii de la Universitatea din California pretind ca sunt foarte mari riscurile sa se produca un cutremur major, cu mult peste 7 ...citeste mai departe despre "Metropole care ar putea sa dispara pana la sfarsitul secolului" pe Ziare.com

#pericole seismice, #orase pericol, #cutremur major, #orase amenintate disparitie , #Stiri Macroeconomie