Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Melescanu: Romania ar putea adera la zona euro in 2022

Melescanu: Romania ar putea adera la zona euro in 2022

Romania, economia cu cel mai puternic ritm de crestere din Uniunea Europeana, ar putea adera la zona euro in anul 2022, dupa cresterea veniturilor celor mai saraci cetateni, a declarat ministrul de Externe, Teodor Melescanu, intr-un interviu acordat unui cotidian polonez.

"Aderarea la zona euro este o decizie politica pe care am adoptat-o in urma cu mai multi ani. In prezent, indeplinim deja criteriile formale, astfel ca am putea adera si maine la uniunea monetara.

Insa ne temem ca acest lucru va avea un impact negativ asupra veniturilor pensionarilor si ale celor mai saraci. Cred ca vom adopta euro peste cinci ani, in 2022", a declarat Teodor Melescanu pentru Rzeczpospolita, citat de Reuters.

Zona euro este compusa in prezent din 19 state membre. Ultima tara care a aderat la zona euro este Lituania, care a facut trecerea la moneda unica in 2015.

Cu un avans de 5,5% in trimestrul al doilea, Romania are in prezent cea mai mare crestere economica din UE. Majoritatea statelor membre UE din afara uniunii monetare, inclusiv Danemarca, Suedia, Polonia si Cehia, si-au revenit mai rapid de pe urma crizei financiare globale din 2008 decat statele din zona euro.

Cu toate acestea, Romania este in continuare una din cele mai sarace tari din Uniunea Europeana.

Citeste mai departe despre "Melescanu: Romania ar putea adera la zona euro in 2022" pe Ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1437 ori