Masura care ar lovi dur economia britanica - UE ar putea taia accesul bancherilor din Londra la piata europeana

Sambata, 25 Iunie 2016, ora 17:58
893 citiri
Masura care ar lovi dur economia britanica - UE ar putea taia accesul bancherilor din Londra la piata europeana
Foto: Ziare.com

Bancile care isi au sediul in City, cartierul financiar al Londrei, ar putea fi private de "pasaportul" european care le permite sa vanda servicii financiare fara niciun obstacol in restul statelor membre ale Uniunii Europene.

Avertismentul a fost lansat sambata de un inalt oficial al Bancii Centrale Europene (BCE), Francois Villeroy de Galhau, relateaza publicatia britanica The Guardian.

Oficialul a exprimat pozitia larg raspandita in randul liderilor din UE, de a realiza o iesire rapida a Marii Britanii din blocul comunitar.

Totodata, Francois Villeroy de Galhau a subliniat ca povara economica a parasirii UE va fi suportata in primul rand de britanici, pentru ca Brexit-ul va afecta mai putin cele 27 de state care raman in UE.

Avertismentul oficialului BCE a venit la putin timp dupa ce agentia de evaluare financiara Moody's, una dintre cele trei mari agentii de pe plan mondial, a inrautatit calificativul Marii Britanii de la stabil la negativ ca urmare a votului pro-Brexit ...citeste mai departe despre "Masura care ar lovi dur economia britanica - UE ar putea taia accesul bancherilor din Londra la piata europeana" pe Ziare.com

#Brexit economie Marea Britanie, #Brexit Londra bancheri, #referendum Marea Britanie Brexit , #Stiri Macroeconomie