Marul discordiei intre Guvern si FMI: Creste sau nu creste pretul gazelor naturale?

Miercuri, 11 Februarie 2015, ora 07:36
1124 citiri
Marul discordiei intre Guvern si FMI: Creste sau nu creste pretul gazelor naturale?

Cresterea pretului la gaze pentru populatie a fost motivul principal pentru care Guvernul roman si delegatia formata din Fondul Monetar International (FMI), Comisia Europeana (CE) si Banca Mondiala (BM) nu au semnat scrisoare de intentie. Insa ce urmeaza sa faca autoritatile de la Bucuresti in acest domeniu?

Calendarul de liberalizare a pretului gazelor a fost convenit de Guvern si Comisia Europeana in 2012 si presupune mai multe cresteri trimestriale ale pretului gazelor din productia interna.

Insa premierul Victor Ponta nu este de acord cu graficul stabilit pentru acest an, acesta fiind marul discordiei intre Guvern si delegatia formata din Fondul Monetar International (FMI), Comisia Europeana (CE) si Banca Mondiala (BM).

Ponta: Nu am semnat scrisoarea cu FMI. Vor cresterea pretului la gaze si restructurari

Luni, la incheierea vizitei creditorilor internationali la Bucuresti, seful Executivului a precizat ca solicitarea acestora "se referea la o crestere de la 1 aprilie ...citeste mai departe despre "Marul discordiei intre Guvern si FMI: Creste sau nu creste pretul gazelor naturale?" pe Ziare.com

#calendar liberalizare gaze, #FMI crestere pret gaze, #Guvern crestere pret gaz, #crestere pret gaze , #Stiri Macroeconomie