Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Marriott a avut castiguri de 220 milioane dolari in trimestrul IV 2006

Marriott a avut castiguri de 220 milioane dolari in trimestrul IV 2006
Operatorul hotelier american Marriott a avut profituri mai mici cu 7% in trimestrul al patrulea din 2006, fata de aceeasi perioada din 2005, insa peste asteptarile analistilor, relateaza, joi, Reuters.

Operatorul hotelier american a urcat prognoza pentru castigurile sale pe 2007, spune Reuters.

Prognoza revizuita a Marriott arata continuarea cresterii sectorului hotelier. Marriott a publicat prognoza pentru castigurile sale pe 2007 dupa lanturile hoteliere concurente Starwood Hotels si Hilton. "Marile lanturi hoteliere se descurca bine in aceasta perioada", a spus analistul Smedes Rose, de la Calyon Securities, citat de Reuters.

Compania Marriott a spus ca venitul net din trimestrul patru 2006 a scazut la 220 milioane dolari, respectiv 52 centi/actiune, de la 237 milioane dolari sau 54 centi/actiune, castiguri inregistrate in aceeasi perioada din 2005. Compania Marriott este mai mult un administrator hotelier decat un proprietar de hoteluri.

Analistii din piata au estimat un profit de 49 de centi/actiune, potrivit Reuters Estimates.

Afacerea cu combustibili sintetici, pe care compania Marriott a folosit-o pentru obtinerea de ajutoare fiscale, a adus aproximativ un milion de dolari la castigurile trimestriale. In aceeasi perioada din 2005, afacerea cu combustibili sintetici a avut o contributie de 33 milioane dolari la castigurile companiei Marriott.

Lanturile hoteliere americane au castigat pe fondul cresterii numarului de calatorii si a extinderii limitate a ofertei de cazare, fapt care le-a permis acestora sa creasca pretul camerelor.

Compania, care detine marci hoteliere ca Marriott, Ritz-Carlton si Courtyard, a spus ca a avut castiguri trimestriale mai mari cu 6%, de 3,86 miliarde dolari, fata de previziunile analistilor pentru un castig de 3,81 miliarde dolari.

Cotatia actiunilor Marriott a crescut cu un cent, la valoarea de 50,14 dolari, la New York Stock Exchange.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 851 ori