Marea Britanie se bate cu pumnii in piept ca vrea sa iasa din UE - Lectia predata de Norvegia

Vineri, 08 Mai 2015, ora 07:20
1008 citiri

Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana (UE) a fost indelung dezbatuta in timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare care au avut loc joi. Insa ce lectie pot invata politicienii din Londra de la Norvegia, tara care a votat de doua ori sa nu intre in UE?

Multi eurosceptici britanici dau Norvegia ca exemplu, sustinand ca e o natiune de pe Batranul Continent, care este infloritoare chiar daca nu apartine blocului comunitar, aminteste publicatia The Local.

Rezultatele alegerilor din Marea Britanie: Conservatorii lui Cameron au castigat - exit-poll

Aparent, Marea Britanie va fi intr-o situatie similara Norvegiei, in cazul in care decide sa se rupa de UE, mai exact va avea legaturi economice stranse, dar cele doua parti vor fi separate in domeniul politic.

Dar detaliile conteaza. Bogatia resurselor energetice si succesul pescuitului au impins in sus nivelul de trai din tara nordica. Astfel, datorita bunei gestionari a acestor "comori", Norvegia si-a permis sa ...citeste mai departe despre "Marea Britanie se bate cu pumnii in piept ca vrea sa iasa din UE - Lectia predata de Norvegia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Marea Britanie iesire Uniunea Europeana, #Marea Britanie comparatie Norvegia, #Norvegia UE , #Stiri Macroeconomie