Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Marea Britanie a intrat în recesiune. PIB-ul urmeaza sa scadă cu 1,4% în 2023

Marea Britanie a intrat în recesiune. PIB-ul urmeaza sa scadă cu 1,4% în 2023

Regatul Unit se află în recesiune, iar Produsul său Intern Brut (PIB) urmează să scadă cu 1,4% în 2023, anunţă joi ministrul britanic al Finanţelor Jeremy Hunt, la prezentarea bugetului în Parlament, relatează AFP.

”Regatul Unit, la fel ca alte ţări, se află în prezent în recesiune”, potrivit orgabnismului public al previziunilor bugetare (OBR), a anunţat Hunt.

Ministrul britanic al Finanţelor a prezentat măsuri de ”consolidare” bugetară în sumă de 55 de miliarde de lire sterline.

Recesiunea „a devenit mai probabilă” în zona euro

Banca Centrală Europeană vede o probabilitate crescută a unei recesiuni în cele 19 țări care utilizează moneda euro, avertizând că există riscuri de pierderi și tulburări pe piețele financiare.

„Oamenii și firmele simt deja impactul creșterii inflației și al încetinirii activității economice”, a spus vicepreședintele BCE, Luis de Guindos, potrivit thehill.com.

În timp ce banca și-a publicat miercuri evaluarea bianuală a stabilității financiare a zonei euro, de Guindos a spus că „riscurile pentru stabilitatea financiară au crescut, în timp ce o recesiune tehnică în zona euro a devenit mai probabilă”.

Un grafic publicat împreună cu raportul a indicat o șansă de recesiune de 80% în zona euro și Regatul Unit în anul următor și o probabilitate de 60% în S.U.A.

Mulți economiști și Comisia executivă a Uniunii Europene au prezis deja o recesiune tehnică pentru ultimele trei luni ale anului și prima parte a anului viitor, deoarece prețurile vertiginoase la utilități și costurile alimentelor fură consumatorii de puterea de cumpărare. ...citeste mai departe despre "Marea Britanie a intrat în recesiune. PIB-ul urmeaza sa scadă cu 1,4% în 2023" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 130 ori
Citeste mai multe despreMarea Britanie Londra recesiune PIB