Marea Britanie iese din UE: Ce castiga si ce pierd Rusia si China dupa Brexit

Vineri, 24 Iunie 2016, ora 13:00
1163 citiri
Marea Britanie iese din UE: Ce castiga si ce pierd Rusia si China dupa Brexit
Foto: Kremlin.ru/Arhiva

Britanicii au ales sa se rupa de Uniunea Europeana, astfel ca Blocul comunitar si-ar putea pierde influenta la nivel global. Dar ce vor face Rusia si China dupa Brexit? Ce vor avea de castigat? Dar de pierdut?

Cele doua tari au multe lucruri importante in comun: o granita de 4.000 de km, o intelegere de 400 de miliarde de dolari in domeniul gazelor naturale si niste lideri care se incrunta adesea la Occident.

Cu toate ca sunt de acord pe multe teme, Rusia si China par sa aiba viziuni diferite in ceea ce priveste iesirea Marii Britanii din UE, potrivit International Business Times.

Liderii politici chinezi sunt tematori in privinta consecintelor de ordin politic cauzate de Brexit, dupa cum arata presa din tara asiatica. Vladimir Putin, pe de alta parte, nu si-a exprimat un punct de vedere clar despre aceasta situatie fara precedent pentru UE, insa o analiza a politicii editoriale a presei ruse arata ca ar fi in favoarea Brexit.

Dar ce vor avea de castigat si de pierdut Rusia ...citeste mai departe despre "Marea Britanie iese din UE: Ce castiga si ce pierd Rusia si China dupa Brexit" pe Ziare.com

#Rusia China Brexit, #cine castiga Brexit, #castigatori Brexit, #Rusia efecte Brexit, #China efecte Brexit , #Stiri Macroeconomie