Alocațiile pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2023. Decizia luată în Coaliție

Luni, 21 Noiembrie 2022, ora 23:14
707 citiri
Alocațiile pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2023. Decizia luată în Coaliție
Alocaţiile pentru copii vor fi indexate cu rata inflaţiei din ianuarie 2023 FOTO Pexels

Premierul Nicolae Ciuca si liderul PSD, Marcel Ciolacu, au prezentat luni seara, 21 noiembrie, principalele decizii luate in coalitie privind majorarea pensiilor si a altor venituri.

Coalitia a decis cresterea punctului de pensie la 12,5% incepand cu anul viitor si acordarea unui sprijin pentru pensionarii cu pensii pana la 3.000 de lei, in doua transe.

Liderii coalitiei au decis si ca alocatiile de stat pentru copii sa fie actualizate cu rata inflatiei, persoanele cu handicap sa primeasca o a treisprezecea indemnizatie, iar indemnizatiile pentru veteranii si vaduvele de razboi sa fie actualizate cu rata inflatiei, incepand din 2018, insemnand o crestere totala de aproximativ 30 de procente.

"Perioada pe care o traversam este una marcata de multiple crize la nivel mondial si trebuie sa asiguram o amortizare a efectelor generate de inflatia crescuta. De aceea, PNL s-a opus ferm unor cresteri mai mici de 15% si a obtinut in negocieri cresteri totale care depasesc 15,8%", a transmis Nicolae Ciuca.

Marcel Ciolacu a precizat ca se va acorda un sprijin de 1.400 de lei, impartit in doua transe semestriale, pentru plata facturilor la energie pentru pensionarii cu varsta de peste 60 de ani si care au pensii mai mici de 2.000 de lei.

"In ceea ce priveste protejarea persoanelor cu handicap, se va acorda cea de-a 13-a indemnizatie. Totodata, se va actualiza cu rata inflatiei indemnizatia pentru veteranii si vaduvele de razboi - aceste indemnizatii fiind inghetate din anul 2018, cresterea fiind de aproximativ 30%. De la 1 ianuarie 2023, alocatiile de stat pentru copii vor fi indexate cu rata inflatiei", a anuntat si liderul PSD.

Informatia privind majorarea alocatiilor a aparut in presa la inceputul lunii, insa Cristian Vasilcoiu, secretar de stat in Ministerul Muncii, a sustinut ca este doar un zvon. ...citeste mai departe despre "Alocatiile pentru copii vor creste de la 1 ianuarie 2023. Decizia luata in Coalitie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministrul Investițiilor anunță că gradul de absorbție a fondurilor europene a ajuns la 97%: Se datorează unei coaliții stabile
Ministrul Investițiilor anunță că gradul de absorbție a fondurilor europene a ajuns la 97%: Se datorează unei coaliții stabile
Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a anunțat duminică după-amiază, 15 aprilie, că gradul de absorbţie a fondurilor europene în perioada 2014-2020 a ajuns la...
#alocatii copii, #majorare, #rata inflatie Romania, #Coalitie PSD PDL , #Stiri Macroeconomie