Magistrala de metrou București-Otopeni: ”Lucrările pregătitoare sunt estimate să înceapă în al doilea trimestru al anului”

Miercuri, 08 Februarie 2023, ora 11:20
827 citiri
Magistrala de metrou București-Otopeni: ”Lucrările pregătitoare sunt estimate să înceapă în al doilea trimestru al anului”
Metrou FOTO: Facebook/ metrorex

Construcția liniei de metrou care va scurta durata unei călătorii din București spre Aeroportul Internațional "Henri Coandă" va începe în 2023, susțin autoritățile.

”Lucrările pregătitoare pentru construirea secțiunii 1 Mai - Tokyo/Băneasa a Magistralei 6 sunt estimate să înceapă în al doilea trimestru al anului”, a spus pentru economica.net Mariana Miclăuș, directorul general al Metrorex.

De asemenea, urmează să fie anunțat rezultatul licitației pentru secțiunea Tokyo - Aeroport Henri Coandă.

Reprezentanta Metrorex a mai subliniat că Proiectul Tehnic aferent Secțiunii 1 – 1 Mai -Tokyo a fost predat. „În urma analizei acestuia s-a transmis o serie de observații în vederea implementării și revizuirii”.

Ce se întâmplă cu licitația pentru magistrala spre Otopeni

Conform informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), evaluarea ofertelor s-a finalizat pe 20 ianuarie 2023, dar licitația apare încă în faza de deliberare.

Întrebați când va fi anunțat câștigătorul sau dacă este posibil ca licitația să fie anulată, reprezentanții Metrorex au transmis: „Pentru procedura de achiziție sectorială prin licitație restrânsă având ca obiect:

"Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul International Henri Coandă. (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni). Proiectare și execuție lucrări structură de rezistență pentru Lotul 1.2: Tokyo – Aeroport Otopeni", publicarea raportului procedurii în S.E.A.P. este condiționată de obținerea unui aviz și va fi realizată la o dată ulterioară datei de 30.01.2023.

Procedura de achiziție sectorială mai sus menționată, este în prezent în evaluarea ofertelor depuse. După avizarea Raportului procedurii, vor fi transmise comunicări privind rezultatul procedurii tuturor ofertanților participanți”. ...citeste mai departe despre "Magistrala de metrou București-Otopeni: ”Lucrările pregătitoare sunt estimate să înceapă în al doilea trimestru al anului”" pe Ziare.com

#metrou Otopeni, #licitatie, #metrorex, #lucrari magistrala 6 , #Stiri Macroeconomie