Lumea se sufoca sub datoriile uriase - Romania se apropie de linia rosie (Grafice)

Miercuri, 27 Mai 2015, ora 06:48
1131 citiri
Lumea se sufoca sub datoriile uriase - Romania se apropie de linia rosie (Grafice)

Lumea se sufoca din cauza datoriilor, iar fenomenul de imbatranire a populatiei nu ajuta deloc, avertizeaza specialistii. Nici in Romania situatia nu este foarte roz.

Exista posiblitatea ca situatia sa scape de sub control, avertizeaza Andrew Wilson, care conduce divizia Goldman Sachs Asset Management ce se ocupa de regiunea ce cuprinde Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

"Datoria e prea mare, iar acest lucru reprezinta un risc pentru economie. In consecinta, cresterea economica ar trebui sa ajute la rezolvarea problemei, insa trebuie luat in calcul si factorul demografic, astfel ca e nevoie de o noua abordare", a transmis specialistul, potrivit Telegraph.

"Imbatranirea populatiei reprezinta un semnal de alarma pentru majoritatea statelor dezvoltate - inclusiv pentru SUA, cele din Europa si Japonia - asa ca ramane intrebarea 'cum vom achita datoriile care se tot aduna?'. Speranta de viata creste la nivel mondial, asa ca nu ne mai putem baza pe populatia tanara, cu locuri de ...citeste mai departe despre "Lumea se sufoca sub datoriile uriase - Romania se apropie de linia rosie (Grafice)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania datorie, #datorii Romania, #problema datorii Romania , #Stiri Macroeconomie