Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lucrări de demolare la pasajul Berceni de pe centura Capitalei. În mod normal, proiectul trebuia să fie inaugurat la sfârșitul lui 2022

Lucrări de demolare la pasajul Berceni de pe centura Capitalei. În mod normal, proiectul trebuia să fie inaugurat la sfârșitul lui 2022

Horațiu Cosma, fost secretar de stat în mandatul lui Cătălin Drulă la Ministerul Transporturilor, prezintă imagini din care reiese că muncitorii au demolat o rampă a pasajului Berceni.

Cosma a urcat pe Facebook două fotografii din care reiese că rampa demolată în ianuarie 2023 există în octombrie 2022.

"În ultimele zile, constructorul s-a apucat de demolarea unei rampe de urcare pe pasaj, pe motiv că ar fi fost prost executată.

Contractul de proiectare și execuție a fost semnat tocmai în 2019 și ar fi trebuit să fie gata în 2022, însă lui Sorin Grindeanu și responsabililor din Compania de Drumuri puțin le-a păsat de bunul mers al proiectului, de verificarea profesionistă a progresului lucrărilor și a respectării termenelor", scrie Horațiu Cosma pe Facebook.

Contractul pentru proiectarea şi construirea pasajului Berceni de pe Centura Bucureşti a fost semnat în martie 2019 cu asocierea SC Trameco SA – Vahostav-SK, A.S. – Construcții Erbașu SA – Grafic Tends S.R.L pentru suma de 146 milioane de lei fără TVA.

În octombrie 2022, stadiul fizic al lucrărilor ajunsese la 71,56%, conform celor mai recente date de pe site-ul CNAIR. Compania de stat a anunțat tot atunci că termenul de inaugurare al pasajului se prelungește până în martie 2023, deși ar fi trebuit terminate lucrările, cu întârziere, până la sfârșitul lui 2022.

Este unul dintre cele cinci pasaje supraterane proiectate pentru aerisirea traficului la intersecția cu șoseaua de centură a Bucureștiului. Până acum au fost date în folosință doar cele de la Mogoșoaia și Domnești. ...citeste mai departe despre "Lucrări de demolare la pasajul Berceni de pe centura Capitalei. În mod normal, proiectul trebuia să fie inaugurat la sfârșitul lui 2022" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 251 ori