Loviti de criza, grecii recurg la un gest disperat: ce se intampla in magazine, restaurante si hoteluri

Vineri, 10 Iulie 2015, ora 13:19
907 citiri
Loviti de criza, grecii recurg la un gest disperat: ce se intampla in magazine, restaurante si hoteluri
Foto: Ziare.com

Criza financiara in care se afla Grecia i-a fortat pe eleni sa recurga la un gest disperat, in conditiile in care moneda europeana este aproape de negasit. Pentru romanii care doresc sa mearga in Grecia, decizia grecilor poate reprezenta o veste care sa le mai alunge din temeri.

Business Insider relateaza astfel ca, din cauza problemelor intampinate, mai multe magazine, hoteluri si restaurante au stabilit ca turistii pot face plati si in monedele Bulgariei si Turciei, leva, respectiv lira.

Comerciantii greci au luat aceasta decizie pentru a incuraja sosirea turistilor straini, dupa ce multi dintre ei s-au aratat speriati de situatia economica a tarii.

"Acceptam leva. Aceasta este o recomandare a confederatiei de turism din Grecia si din partea asociatiei hoteliere din Grecia - ca trebuie sa facem totul pentru a incuraja turistii", a afirmat Dimitris Hadalis, presedintele unei organizatii pentru micii hotelieri din Halkidiki.

Pentru romani, faptul ca anumite magazine, ...citeste mai departe despre "Loviti de criza, grecii recurg la un gest disperat: ce se intampla in magazine, restaurante si hoteluri" pe Ziare.com

#monede acceptate Grecia, #Grecia accepta Leva, #leva acceptata Grecia, #monede Grecia turisti romani , #Stiri Macroeconomie